Teknistä tietoa

P-Töölö on maanalainen kallioon louhittu pysäköintihalli. Halli sijaitsee Mannerheimintien, Kivelänkadun, Töölönkadun ja Dunckerinkadun rajaamalle alueelle maan alle. Töölönkadun Pysäköintilaitoksen asemakaava on vahvistettu 20.4.2012.

Maanalainen pysäköintihalli näkyy katukuvassa tyylikkäästi: ajoväylän arkkitehtuuri on ympäristöön sopeutuvaa ja rakennusmateriaalit kauniisti ikääntyviä. Jalankulkijoiden sisäänkäyntien arkkitehtuuri on minimalistisen keveää ja läpinäkyvää, ja kulkuväylät maan alla ovat avaria, viihtyisiä ja turvallisia. 

P-Töölö on kolmesta kerroksesta koostuva pysäköintihalli. Hallista löytyy  810 autopaikkaa, joista noin 270 on tarkoitettu lyhytaikaiseen tuntipysäköintiin. Hallista löytyy myös noin 27 liikuntaesteisten pysäköintipaikkaa, jotka on sijoitettu hissiyhteyksien läheisyyteen. 

Pysäköinnin suunnittelussa on erityisesti huomioitu turvallisuus ja käyttömukavuus. Pelastusreitit ja poistumistiet ovat väljiä ja helposti löydettävissä. Halli on varustettu automaattisella paloilmoitusjärjestelmällä ja sammutusjärjestelmällä. Raitisilma- ja poistoilmakuilut integroituvat kaupunkikuvaan saumattomasti ja huomaamattomasti osittain jo olemassa olevien kuilujen yhteyteen.

Helsingin Kaupungille, kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville Töölöön oma pysäköintihalli, P-Töölö mahdollistaa paljon hyviä asioita. Kaupunginosan viihtyisyys paranee ja niin tekee myös asukkaiden ja vierailijoiden viihtyvyys. Yrityksille ja muille toimijoille pysäköintitalo tietää tuntuvasti parempia menestysmahdollisuuksia – myös Töölön asuntomarkkinoihin ja Helsingin keskustan kehittämiseen uusi pysäköintilaitos antaa rahanarvoista virtaa.

  1. P-Töölö tarjoaa lämpimiä, valvottuja ja ekologisia autopaikkoja paraatipaikalla Helsingissä.
  2. Huippusuositun kaupunginosan asukkailla ja yrityksillä on vihdoinkin mahdollisuus stressittömään, mukavaan ja kohtuuhintaiseen autopaikoitukseen lähellä kotia ja palveluita.
  3. Ilmanlaatu Töölössä paranee, kun pakokaasupäästöt vähenevät. Pysäköintipaikan etsiskelyn sijaan voit ajaa suoraan pysäköintihalliin. Myös talviset kylmäkäynnistykset vähenevät. Hallissa käytettävä ulkoilma puhdistetaan ja myös poistoilma puhdistetaan ennen ulosohjausta.
  4. Ympäristöystävällisyys toteutuu myös lämmitysenergian valinnalla: ilmanvaihdosta kerättävä lämpö palautetaan uudelleen lämmityskäyttöön.
  5. Töölössä toimivien satojen pienempien ja suurempien yritysten työntekijät ja asiakkaat voivat jättää autonsa turvallisesti parkkiin. Näin yritysten menestymisen edellytykset paranevat.
  6. Töölön monipuolisissa kulttuuri- ja ravintolapalveluissa viihtyville vaivaton pysäköinti on osa upeaa elämystä, jonka voi ottaa uusiksi milloin vaan. Töölö kehittyy tulevaisuudessa kaikkien kaupunkilaisten ja kulttuurin ystävien yhteisenä olohuoneena.

Tervetuloa tutustumaan P-Töölöön!