Uutiset ja tiedotteet

Asukastiedote 3.9.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Työmaalla alkusyksyn aikana tehtävät työvaiheet valmistelevat pysäköintihallin valmistumista loppuvuonna 2018. Työt kuuluvat tavanomaiseen rakentamiseen, mikä tarkoittaa muun muassa maanalaisia ja maanpäällisiä rakennustöitä. Tiivis työtahti jatkuu, mutta töitä tehdään enää vain satunnaisesti viikonloppuisin ja silloinkin pääsääntöisesti lauantaisin. Pyrimme edelleen välttämään suurinta melua aiheuttavien työvaiheiden tekemistä viikonlopun aikana.

Tiiviistä työtahdista johtuen työmaa valmistuu useita kuukausia suunniteltua aikaisemmin ja pysäköintilaitos valmistuu ja on avattavissa käyttöön tulevan talven 2018 aikana.

Muistattehan edelleenkin, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen julkisivut ovat pääosin valmiit pieniä viimeistelytöitä lukuun ottamatta. Kuilujen ympäristön kivetykset ja ajoluiskan reunamuurin graniittiverhoilutyöt jatkuvat lokakuulle saakka.

Pysäköintilaitoksen opastepylonin asennus ja puistotyöt ovat alkaneet elokuun aikana, mistä aiheutuu vielä jonkin verran haittaa ja melua ympäristölle. Samaan aikaan aloitetaan työmaan vaiheittainen purkaminen.

Syksyllä alkavat pysäköintilaitoksen varusteiden ja järjestelmien (puomit, ajoratamaalaukset, opasteet) asentaminen ja testaus.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Pysäköintihallissa tehdään taloteknisiä asennuksia ja testauksia sekä viimeistely- ja siivoustöitä. Syksyllä aloitetaan myös pysäköintilaitoksen toimintakokeet, jotka kestävät hallin valmistumiseen saakka (arvio marraskuu 2018).

Helenin kaukolämmön saneeraustyöt

Helenin Töölönkadulla tekemät kaukolämpö- ja sähköliittymät valmistuivat heinäkuussa ja muun muassa pysäköintilaitoksen sähköjärjestelmä on siten voitu ottaa käyttöön.

Loppukesän ja alkusyksyn aikana on tulossa vielä muutamia kaivantotöitä teleoperaattorien ja viemäriverkoston vuoksi ja jotka saattavat aiheuttaa pieniä tilapäisiä liikennejärjestelyjä. Töölönkadun kaivuutöitä suorittavat itsenäiset urakoitsijat, jotka yhteensovittavat omat työvaiheensa pysäköintilaitoksen työmaan kanssa. Työmaat toimivat kuitenkin omina erillisinä työmaina noudattaen työmaiden ilmoittamia työaikoja.

Autopaikan vuokraaminen

Pysäköintilaitos avataan sopimuspysäköintiä varten marraskuussa 2018 ja autopaikkojen vuokraus on aloitettu.  Voit tutustua sopimuspysäköinnin hinnastoon osoitteessa http://www.ptoolo.fi/ ja jossa voit tehdä vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen pystyt tekemään myös sähköpostitse tai puhelimitse ottamalla yhteyttä pysäköinnin vuokraustiimiin.

Pysäköinnin ja vuokrauksen yhteystiedot: sähköposti info@ptoolo.fi tai puhelimitse +358 335 79332 (arkipäivisin klo 9-17).

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.  Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse sekä päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan loppusyksystä 2018.

Työmaa toivottaa hyvä alkanutta syyskuuta!

 

YIT Rakennus Oy Panuntie 11, PL 36, 00621 Helsinki Puhelin 020 433 111 www.yit.fi

 

Asukastiedote 20.6.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä, Työmaalla kesän aikana tehtävät työvaiheet valmistelevat pysäköintihallin valmistumista marraskuussa 2018 (arvio). Työt kuuluvat tavanomaiseen rakentamiseen, mikä tarkoittaa muun muassa maanalaisia ja maanpäällisiä rakennustöitä. Tiivis työtahti jatkuu myös viikonloppuisin, mutta pyrimme edelleenkin välttämään suurinta melua aiheuttavia töitä viikonlopun aikana. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin. Tiiviistä työtahdista johtuen työmaa valmistuu useita kuukausia suunniteltua aikaisemmin ja tulevan talven aikana pysäköintilaitos on avattu ja käytössä.

Kiitämme tähän mennessä saadusta palautteestanne ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme.

Muistattehan edelleenkin, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen julkisivuasennukset ja niiden vierustyöt ovat käynnissä ja valmistuvat heinäkuun aikana. Tämän jälkeen tehdään pieniä viimeistelytöitä. Puistoalueen entisöintityöt alkavat loppukesästä, jonka yhteydessä aloitetaan myös työmaa-alueena olleiden alueiden, kuten hissikuilujen, lähiympäristöjen pihatyöt. Hotellien välisen C-hissikuilun portaiden työt jatkuvat vielä kesän yli. Työmaa-aidat poistuvat hankkeen valmistuttua.

Kesän aikana alkavat myös ajotunnelin graniittiverhoilut ja opastepylonin asennustyöt.

Kaikki betonivalutyöt ovat nyt valmistuneet. Pysäköintihalliin valettiin kaikkiaan yhteensä 5 400 m3 betonia, mikä vastaa noin 11 kerroksista kerrostaloa.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Pysäköintihallissa tehdään taloteknisiä asennuksia, väliseinien ja -ovien asennuksia, teräsrakennetöitä sekä viimeistely- ja siivoustöitä.

Ajotunnelin pohja- ja päällystystyöt ovat valmistuneet. Pysäköintilaitoksen toimintakokeet alkavat syksyllä, joka kestää hallin valmistumiseen saakka (arvio marraskuu 2018).

Helenin kaukolämmön saneeraustyöt

Helenin Töölönkadulla tekemät kaukolämpöputkien saneeraustyöt ovat yhteensovitettu onnistuneesti pysäköintilaitokseen kuuluvien töiden kanssa ja molemmat työmaat ovat voineet edetä omien aikataulujen puitteissa.

Helenin työt valmistuvat arviolta heinäkuun aikana, jonka jälkeen Töölönkadulla tehdään eri urakoitsijoiden toimesta yksittäisiä kaivantotöitä sähköliittymiä, teleoperaattoreita ja viemäriverkostoa varten. Myös kaivuutyöt yhteensovitetaan pysäköintilaitoksen työmaan kanssa ja työmaat toimivat omina erillisinä työmaina noudattaen työmaiden ilmoittamia työaikoja. Kaivuutyöt saattavat aiheuttaa pienimuotoisia, tilapäisiä liikennejärjestelyitä.

Kaukolämpöputkien saneeraustöistä ja niiden valmistumisesta tiedotetaan asukkaille tarkemmin Helenin toimesta.

Autopaikan vuokraaminen

Pysäköintilaitos avataan sopimuspysäköintiä varten marraskuussa 2018 ja autopaikkojen vuokraus on aloitettu.

Voit tutustua sopimuspysäköinnin hinnastoon osoitteessa http://www.ptoolo.fi/ ja jossa voit tehdä vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen pystyt tekemään myös sähköpostitse tai puhelimitse ottamalla yhteyttä pysäköinnin vuokraustiimiin.

Pysäköinnin ja vuokrauksen yhteystiedot: sähköposti info@ptoolo.fi tai puhelimitse +358 335 79332 (arkipäivisin klo 9-17).

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan postitse ja sähköpostitse sekä päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan syksyllä 2018.

Työmaa toivottaa hyvää juhannusta ja mukavaa kesää!

Asukastiedote 30.4.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä, Työmaa siirtyy vähitellen työvaiheisiin, joissa valmistaudutaan työmaan valmistumiseen syksyllä 2018. Työt kuuluvat tavanomaiseen rakentamiseen, joka tarkoittaa muun muassa maanalaisia ja maanpäällisiä rakennustöitä.

Tiivis työtahti jatkuu myös viikonloppuisin, mutta pyrimme edelleenkin välttämään suurinta melua aiheuttavia töitä viikonlopun aikana. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin.

Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Varmuudella uskallamme jo sanoa, että työmaa valmistuu etuajassa ja että tulevan syksyn jälkeen työmaa on poistunut ja pysäköintilaitos käytössä.

Muistattehan edelleenkin, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen julkisivuasennukset ja niiden vierustyöt on aloitettu ja valmistuvat kesän aikana. Puistoalueen entisöintityöt alkavat loppukesästä. Hotellien välisen C-hissikuilun portaiden työt jatkuvat vielä kesän yli.

Pysäköintilaitoksen ajotunnelin isoimmat seinien ja holvien betoni- ja eristystyöt ovat jo valmistuneet. Touko- kesäkuun aikana aloitetaan ajotunnelin suuaukon pohjalaatan työt, jotka sisältävät vielä muutaman isomman betonivalun. Työmaalta kantautuvia äänilähteitä ovat betoniautojen ja -pumppujen aiheuttama ääni sekä timpuritöistä aiheutuvat äänet.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Töölönkadun Pysäköintilaitos on maanalainen kallioon louhittava yli 800–paikkainen pysäköintilaitos. Laitos valmistuu Mannerheimintien, Kivelänkadun, Töölönkadun ja Dunckerinkadun rajaamalle alueelle syksyllä 2018.

Pysäköintihallin sisustus- ja täydennys-työt jatkuvat väliseinien ja -ovien rakentamisella, hissiasennuksilla, teräs-rakennetöillä sekä päällystystöillä. Myös talotekniset asennukset jatkuvat loppukevään ja kesän aikana ja tavoitteena on päästä aloittamaan toimintakoevaihe sekä järjestelmä-testaukset heti syksyn alussa.

Kuva vieressä: Pysäköintilaitoksen päällystystöitä

 

 

 

 

 

 

 

 

Helenin kaukolämmön saneeraustyöt alkavat

Helen tekee toukokuusta 2018 alkaen Töölönkadulla kaukolämpöputkien saneerauk-sia, joista aiheutuu tilapäisiä liikennemuutoksia Töölönkadulle Tykistön- ja Kivelänkadun välille. Töölönkadun puoleisia työmaa-aitoja on siirretty kaukolämpötöiden alkaessa. Työt alkavat vapun jälkeen ja kestävät noin 2kk. Helenin ja Töölönkadun pysäköintilaitoksen työt ja eri työvaiheet ovat yhteensovitettu ja aikataulutettu keskenään. Työmaat toimivat kuitenkin omina erillisinä työmaina noudattaen työmaiden ilmoittamia työaikoja.

Tulevista kaukolämpöputkien saneeraustöistä tiedotetaan asukkaille tarkemmin Helenin toimesta.

Autopaikan vuokraaminen

Pysäköintilaitos avataan sopimuspysäköintiä varten marraskuussa 2018 ja auto-paikkojen vuokraus on aloitettu. P-Töölön vuokraustiimi tulee olemaan yhteydessä ennakkovarauksen tehneisiin kevään 2018 aikana.

Voit tutustua sopimuspysäköinnin hinnastoon osoitteessa http://www.ptoolo.fi/ ja jossa voit tehdä myös vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen pystyt tekemään myös sähköpostitse tai puhelimitse ottamalla yhteyttä pysäköinnin vuokraustiimiin.

Pysäköinnin ja vuokrauksen yhteystiedot: sähköposti info@toolonkadunpysakointilaitos.com tai puhelimitse +358 335 79332 (arkipäivisin klo 9-17). Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan kesällä 2018.

Asukastiedote 24.3.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Työmaa jatkuu keväällä 2018 tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Tiivis työtahti jatkuu myös viikonloppuisin, mutta pyrimme välttämään suurinta melua aiheuttavia töitä viikonlopun aikana. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin.

Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme.

 

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen räystäs- ja vesikattotyöt valmistuivat ja kuilujen päälle rakennetut sääsuojat on purettu. Tulevien hissikuilujen julkisivutyöt ja lasiseinien asennukset käynnistyvät suojien purkamisen jälkeen eli huhti-toukokuun 2018 aikana. Samoihin aikoihin tehdään kuilujen vierustojen siistimistöitä sekä uusitaan Scandic Parkin ja Crown Plazan väliset portaat.

Puiston kunnostustyöt ja rakentaminen aloitetaan kesän 2018 loppupuolella.

Ajotunnelin suuaukon betonityöt etenevät suunnitellusti ja ne saadaan valmiiksi kevään 2018 aikana. Tämän jälkeen tehdään suuaukon eristys- ja täyttötöitä. Kevään aikana ajotunnelin suuaukon ympäriltä poistetaan Töölönkadun puoleiset pontit, jolloin työstä aiheutuu jonkin verran tärinää ja melua lähiympäristöön noin viikon verran. Muita työmaalta kantautuvia äänilähteitä ovat betoniautojen ja -pumppujen aiheuttama ääni sekä timpuritöistä aiheutuvat äänet.

Helen tekee kevään – kesän 2018 aikana Töölönkadulla kaukolämpöputkien saneerauksia, joista aiheutuu tilapäisiä liikennemuutoksia Töölönkadulle Tykistön- ja Kivelänkadun välille. Työt yhteensovitetaan pysäköintilaitoksen työmaan kanssa ja asukkaille tulevista kaukolämpöputkien saneeraustöistä tiedotetaan tarkemmin Helenin toimesta.

 

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Pysäköintitasojen eli holvien betonivalutyöt ovat valmistuneet ja seuraavina työvaiheina tehdään hallin sisustustöitä sekä taloteknisiä asennuksia (ilmanvaihto-, sähkö- ja putkitöitä sekä sprinkler- ja automaatioasennuksia). Muita töitä ovat muun muassa väliseinien rakentaminen, tasoite- ja maalaustyöt, hissiasennukset, teräsrakennetyöt, ajotunnelin pohjatyöt, ajotunnelin viemäriasennukset sekä päällystystyöt.

Alkukesän aikana alkavat myös halliin johtavien ovien asennukset ja syksyllä alkavat/aloitetaan laitoksen toimintakokeet ja järjestelmätestaukset. Työmaasta kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla.

Vierellä olevassa kuvassa näkyy jo lähes valmista pysäköintitilaa.

Muistattehan edelleen, että vaikka työmaa alkaa olemaan loppusuoralla työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

 

Autopaikan vuokraaminen

Paikoituksesta kiinnostuneiden on mahdollista tehdä ennakkovarauksia osoitteessa:  www.ptoolo.com/yhteystiedot/.

Tulemme olemaan yhteydessä ennakkovarauksen tehneisiin kevään 2018 aikana.

 

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan kesällä 2018.

Asukastiedote 15.2.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Työmaa jatkuu alkuvuodesta 2018 tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Tunnelissa ei tehdä enää yötöitä, mutta olemme muutoin jatkaneet tiivistä työtahtia myös viikonloppuisin. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin.

Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Olemme mm. siirtäneet yksittäisiä maanpäällisiä valuja alkamaan klo 08:00 jälkeen ja muuttaneet työmaan valaistusta. Pyrimme jatkossakin ottamaan lähiympäristön huomioon mahdollisuuksien mukaan kovaa melua tuottavien töiden työskentelyajoissa.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen räystäs- ja vesikattotyöt jatkuvat. Kuilujen päälle rakennettuja väliaikaisia sääsuojia pidetään toistaiseksi kosteudenhallinnan vuoksi, mutta töiden valmistuttua arviolta 2 kuukauden sisällä, suojat puretaan. Hissikuilujen julkisivutyöt käynnistyvät suojien purkamisen jälkeen eli räystäs- ja vesikattotöiden valmistuttua keväällä 2018. Samoihin aikoihin tehdään kuilujen vierustojen siistimistöitä sekä uusitaan Scandic Parkin ja Crown Plazan väliset portaan.

Ajotunnelin suuaukon betonityöt etenevät talvisista olosuhteista huolimatta suunnitellusti ja ne saadaan valmiiksi kevään 2018 aikana.

Työn ääniä aiheuttavat tällä hetkellä betoniautot ja -pumput sekä kirvesmiesten ja betonoinnin työt arkisin klo 7.00-18.00 välillä.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Maanalainen rakentaminen jatkuu edelleen pysäköintitasojen eli holvien rakentamisella ja taloteknisillä töillä aikataulun mukaisesti. Betoniholvit valmistuvat helmikuun 2018 aikana, jonka jälkeen voidaan aloittaa lopulliset sisustustyöt, joita ovat mm. väliseinien rakentamiset, teräsrakenteiden asentamiset ja maalaukset. Myös teknisten tilojen työt etenevät sovitun aikataulun mukaisesti.

Betonivaluista kantautuva ääni aiheutuu pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla tehtävistä töistä. Kuilujen valutöitä tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni.

Muistattehan edelleen, että vaikka työmaa alkaa olla jo loppusuoralla työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan maaliskuussa 2018.

 

Kuva: Pysäköintitason  valutyöt

 

Asukastiedote 4.12.

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä, Louhintojen päättyessä työmaa jatkuu tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Tunnelissa ei tehdä enää yötöitä, mutta olemme muutoin jatkaneet tiivistä työtahtia myös viikonloppuisin. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin, jolloin työt ajoitetaan 08.00 – 15.30 väliselle ajalle. Viikonlopputöillä pyrimme saamaan melua aiheuttavat työt valmiiksi mahdollisimman nopealla aikataululla. Työmaalta kuuluvat työäänet aiheutuvat muun muassa betonipumpun, naulapyssyn, sirkkelin ja kulmahiomakoneen äänistä.

Ymmärrämme lähialueen asukkaiden huolen meluhaitoista ja pahoittelemme häiriötä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan lähiympäristön huomioon kovaa melua tuottavien töiden työskentelyajoissa. Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme palautteet huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Olemme mm. siirtäneet yksittäisiä maanpäällisiä valuja alkamaan klo 08:00 jälkeen ja muuttaneet työmaan valaistusta.

Maanpäälliset työt loppuvuonna 2017: Hissikuilujen räystäs- ja vesikattotyöt ovat alkaneet. Kuilujen päälle on rakennettu väliaikaiset sääsuojat eli sadetta pitävät teltat kosteudenhallinnan vuoksi. Hissikuilujen julkisivutyöt käynnistyvät keväällä 2018.

Ajotunnelin suuaukon betonityöt ovat vauhdissa ja ne saadaan lopullisesti valmiiksi kevään 2018 aikana.

Kuva: Duncerinkadun puoleinen hissikuilu

Maanalaiset työt loppuvuonna 2017: Maanalainen rakentaminen jatkuu pysäköintitasojen eli holvien rakentamisella ja niiden sisustustöillä aikataulun mukaisesti. Yli puolet holveista on valettu ja niissä päästään aloittamaan jo lopulliset sisustustyöt joita ovat mm. väliseinien rakentamiset, teräsrakenteiden asentamiset ja maalaukset.

Myös teknisten tilojen työt etenevät hyvää vauhtia ja talotekniikkaa on jo paikoitellen asennettu. Betonivaluista kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla. Kuilujen valutöitä tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni. Syksyn aikana työmaalla tehdään noin 2 - 4 valua viikossa, joista suurin osa on maan alla.Muistattehan edelleen, että vaikka louhinnat ovat työmaalla päättyneet työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Pyhien työskentelyajat Itsenäisyyspäivänä 6.12. ja joulun välipäivät 27.- 31.12. työmaa on pääosin kiinni. Tunnelissa sisällä tehdään töitä, mutta niistä ei aiheudu lähiympäristöön häiriöitä. Ajankohtina, jolloin työnjohto ei ole paikalla, työmaa on vartioitu. Työt jatkuvat 2.1.2018 alkaen samalla tahdilla, kuten loppuvuonnakin.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan helmimaaliskuussa 2018.

Kuva: Pysäköintitason valutyöt

Asukastiedote 18.10.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Louhintojen päättyessä työmaa jatkuu tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Olemme jatkaneet tiivistä työtahtia ja teemme töitä nyt myös viikonloppuisin. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin, jolloin työt ajoitetaan 08.00 – 15.30 väliselle ajalle. Tekemällä töitä myös viikonloppuisin pyrimme saamaan melua aiheuttavat työt loppuun mahdollisimman nopealla aikataululla. Työmaalta kuuluvat maanpäällisten töiden äänet aiheutuvat muun muassa naulapyssyn, sirkkelin, moottorisahan ja kulmahiomakoneen äänistä.

Ymmärrämme lähialueen asukkaiden huolen meluhaitoista ja pahoittelemme häiriötä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan lähiympäristön huomioon kovaa melua tuottavien töiden työskentelyajoissa. Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme palautteet huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Olemme mm. siirtäneet yksittäisiä maanpäällisiä valuja alkamaan klo 08:00 jälkeen ja muuttaneet työmaan valaistusta.

Maanpäälliset työt syksyn 2017 aikana: Hissikuilujen betoni- ja elementtityöt ovat loppusuoralla. Seuraavissa työvaiheissa siirrytään kuilujen vesikattotöihin ja kuilujen ulkopuolisiin täyttötöihin sekä kuilujen teräsrakenteiden asennustöihin. Hissikuilujen julkisivutyöt käynnistyvät alustavasti keväällä 2018 kuluvasta talvesta riippuen.

Kuva: Duncerinkadun puoleinen hissikuilu

 

Maanalaiset työt syksyn 2017 aikana: Maanalainen rakentaminen jatkuu betoniholvien eli pysäköintitasojen rakentamisella ja niiden sisustustöillä aikataulun mukaisesti. Holvit ovat kahdessa tasossa ja noin puolet on saatu marraskuun aikana valettua. Tämän jälkeen holveissa päästään aloittamaan vaiheittain lopulliset sisustustyöt eli mm. väliseinien rakentamiset, teräsrakenteiden asentamiset ja maalaukset. Uutena työvaiheena käynnistyy ajotunnelin toisen vaiheen betonityöt, jotka sisältävät suuaukon seinien betonitöitä, kuorilaattojen asennusta sekä täyttötöitä. Nämä työt kestävät alkutalveen 2018 saakka. Betonivaluista kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla. Kuilujen valutöitä tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni. Syksyn aikana työmaalla tehdään noin 2 - 4 valua viikossa, joista suurin osa on maan alla. Pysäköintilaitoksen viimeiset työvaiheet eli talotekniset työt alkavat alkutalven 2018 aikana. Muistattehan edelleen, että vaikka louhinnat ovat työmaalla päättyneet työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Luolalauantaina työmaallamme kävi yli 200 vierasta! Suuri kiitos kaikille Luolalauantaihin osallistuneille 30.9.2017. Työmaalla vieraili yli 200 henkilöä tutustumassa työmaahan ja tulevaan pysäköintihalliin sekä keskustelemassa tulevista pysäköintipaikoista. Saimme myös kannustavaa palautetta työmaan aiheuttamien erikoisjärjestelyiden hoitamisesta. Luolalauantaina saimme iloksemme jo kertoa, että työmaa valmistuu alkuperäistä aikataulua nopeammin, arvio on tällä hetkellä vuoden 2018 lopulla.

Iso kiitos asukkaille ja yrittäjille työmaan aiheuttamien melu- ja liikennehaittojen ymmärtämisestä ja jaksamisesta työmaan keskellä!

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marrasjoulukuussa 2017.

Asukastiedote 25.8.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Maanalaiset louhinnat ovat valmistuneet ja melulupaa tarvitsevat työt (louhinta, räjäytys- ja purkutyöt) ovat nyt päättyneet. Työmaa on siirtynyt tavanomaisen rakentamisen piiriin, mikä tarkoittaa sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Olemme jatkaneet tiivistä työtahtia tavanomaisen rakentamisenkin osalta ja tehneet rajoitetusti töitä myös viikonloppuisin. Siten pyrimme saamaan melua aiheuttavat työt vietyä loppuun mahdollisimman nopealla aikataululla ja rauhoitettua työmaalta kuuluvia ääniä. Työmaalta kuuluvat maanpäällisten töiden äänet aiheutuvat muun muassa naulapyssyn, sirkkelin, moottorisahan ja kulmahiomakoneen äänistä.

Ymmärrämme lähialueen asukkaiden huolen meluhaitasta ja pahoittelemme työmaasta aiheutuvaa häiriötä. Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme palautteet huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan lähiympäristön huomioon kovaa melua tuottavien töiden työskentelyajoissa.

Maanpäälliset työt syksyn 2017 aikana:

Työmaalla tehdään hissikuilujen ja ajotunnelin suuaukon betonirakennetöitä, joita ovat muun muassa laudoitus-, raudoitus- ja betonointityöt sekä elementtiasennukset. Hissikuilujen betoniseiniä tehdään valutyönä, mikä näkyy lähiympäristössä betoniautojen liikkumisena. Valuja tehdään keskimäärin 2 - 4 päivänä viikossa, joista suurin osa maan alla. Elementtiasennusten yhteydessä saattaa tulla hetkittäisiä muutoksia liikenteeseen.

Syksyn aikana työmaalla tehdään lisäksi maansiirtotöitä. Jatkamme ennakoivia toimenpiteitä pölynhallinnassa syksyn ja talven aikana lähialueen asukkaille, yrityksille ja ohikulkijoille aiheutuvan mahdollisen pölyhaitan minimoimiseksi. Ennakoivana toimenpiteenä pesemme mm. hallin ajoluiskaa ja työmaahan rajautuvaa Töölönkatua säännöllisesti.

Maanalaiset työt syksyn 2017 aikana:

Louhinnan eli maanalaisten kallioräjäytysten loppuvaihe eteni hyvin ja louhinnat valmistuivat noin 2 kk alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin. Maanalainen rakentaminen on nyt siirtynyt kokonaan betoniholvien eli pysäköintitasojen rakentamiseen ja niiden sisustustöihin. Betoniholvien laajuudesta johtuen työvaihe kestää noin 9 kk, jonka jälkeen tunnelissa alkavat talotekniset työt.

Betonivaluista kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla. Kuilujen valutöitä tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni. Syksyn aikana työmaalla tehdään noin 2 - 4 valua viikossa, joista suurin osa on maan alla.

Holvit tulevat kahteen tasoon ja työvaihe kestää vuoden 2018 kevääseen asti. Tämän jälkeen alkavat pysäköintilaitoksen viimeiset työvaiheet eli talotekniikan asennukset ja viimeistelevät sisustustyöt. Talotekniset asennukset sisältävät mm. ilmanvaihtokanavien asennuksia, sähkötöitä, sprinkler- ja hissiasennuksia.

 

Tule tutustumaan pysäköintilaitokseen!

Järjestämme asukas- ja sidosryhmätilaisuuden pysäköintilaitoksessa lauantaina 30.9.2017, jossa halukkaat pääsevät tutustumaan pysäköintilaitokseen jo tässä vaiheessa ennen pysäköintilaitoksen valmistumista. Paikalla on hankkeen ympärillä työskentelevää henkilöstöämme ja voitte kysyä muun muassa rakentamisen etenemisestä ja asukkaille vuokrattavista pysäköintipaikoista. Tapahtumassa on ohjelmaa myös perheen pienimmille.

Kulku pysäköintilaitokseen on järjestetty bussikuljetuksin, joten tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja rajattu henkilömäärä sisäänpääsyyn. Lähetämme erillisen kutsun tarkempine aikatauluineen ja ohjelmineen syyskuun alussa mm. Töölön kaupunginosat Ry:n Facebook-sivun, hankkeen verkkosivujen (www.yit.fi/töölö) ja sähköpostitiedotuslistan kautta. Voit ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle lähettämällä yhteystietosi osoitteeseen: toolo.tyomaa@yit.fi, jolloin saat myös kutsun tapahtumaan suoraan sähköpostiisi.

 

Liikkuminen työmaan läheisyydessä:

Muistattehan edelleen, että vaikka louhinnat ovat työmaalla päättyneet työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi. Koulujen alun jälkeen muistutattehan myös omia koululaisianne, että työmaan läheisyydessä ei ole turvallista leikkiä ja työmaa-aitojen päälle ei saa kiivetä. Työmaa-aitojen sisäpuolella on useita paikkoja, missä saattaa olla sähköistettyjä työkoneita ja vaaranpaikkoja esimerkiksi putoamiselle.

 

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan myös sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marras-joulukuussa 2017.

 

YIT Rakennus Oy

Panuntie 11, PL 36, 00621 Helsinki Puhelin 020 433 111

Asukastiedote 7.6.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat hallin kalliopintojen lujitustöillä sekä hissikuilujen rakentamisella. Suurinta meluhaittaa tuottavat louhinnat ovat nyt päättyneet. Tunnelista saattaa kuulua vielä jonkin verran porausääniä, jotka johtuvat kalliopinnan lujitustöistä.

Louhinnan eli maanalaisten kallioräjäytysten loppuvaihe on edennyt hyvin ja louhinnat on saatu vietyä loppuun noin 2 kk alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin.

Tekstiviestitse toiminut räjäytysilmoituspalvelu päättyy automaattisesti. Tekstiviesti-ilmoitusten päättyminen ei aiheuta erillisiä toimenpiteitä palveluun kuuluneille.

Haluamme kiittää asukkaiden ja lähialueen yritysten kärsivällisyydestä suurta melu-  ja tärinähaittaa tuottaneiden louhintojen aikana.

Tulevat työvaiheet

Hissikuilujen rakennustyöt jatkuvat kesäkuussa. Kuilujen betoniseiniä tehdään valutyönä, mikä näkyy lähiympäristössä betoniautojen liikkumisena. Valuja tehdään keskimäärin 3 päivänä viikossa.  Olemme muistuttaneet betoniautojen kuljettajia säännöllisesti huomioimaan koulu ja päiväkodit ajoreittien suunnittelussa.

Kesäkuun aikana suoritetaan myös elementtiasennuksia, jolloin työmaalle tuodaan ajoneuvonosturi hissikuilujen A- ja C -kohdille. Elementtiasennusten yhteydessä saattaa tulla hetkittäisiä muutoksia liikenteeseen. Halleissa tehdään viimeisiä kallionlujitustöitä, kalliopintojen maalausta ja pohjatöitä, kuten esimerkiksi salaoja- ja viemäritöitä.

Työmaatoimistoa laajennetaan uusilla työmaakopeilla touko-kesäkuussa työvaiheiden muuttumisen vuoksi. Tämä ei aiheuta työmaan laajenemista nykyisten aitojen ulkopuolelle.

Pyrimme myös minimoimaan pölyhaittaa ennakoivilla toimenpiteillä kevään ja kesän aikana. Hallin ajoluiskaa ja työmaahan rajautuvaa Töölönkatua pestään säännöllisesti ja perjantaisin ne puhdistetaan lisäksi lakaisukoneella.

Holvit tulevat kahteen tasoon ja työvaihe kestää vuoden 2018 kesään asti. Tämän jälkeen alkavat pysäköintilaitoksen viimeiset työvaiheet eli talotekniikan asennukset ja sisustustyöt. Talotekniset asennukset sisältävät mm. ilmanvaihtokanavien asennuksia, sähkötöitä, sprinkler- ja hissiasennuksia.

Muistattehan edelleen, että vaikka louhinnat ovat työmaalla päättyneet työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi. Koulujen päättyessä muistutattehan myös omia koululaisianne, että työmaan läheisyydessä ei ole turvallista leikkiä ja työmaa-aitojen päälle ei saa kiivetä. Työmaa-aitojen sisäpuolella on useita paikkoja, missä saattaa olla sähköistettyjä työkoneita ja muita vaaranpaikkoja esimerkiksi putoamiselle.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan myös sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan elokuussa 2017.

Yllä olevassa kuvassa näkyy pysäköintilaitoksen maalattua ja ruiskubetonoitua kalliopintaa.

 

Asukastiedote 24.4.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat hallien louhinnalla sekä pintojen lujitustöillä. Louhinnat valmistuvat toukokuun alussa, mikä tarkoittaa räjäytystöiden päättymistä ja porausäänien loppumista toukokuun aikana. Louhintojen loppuvaihe on edennyt hyvin, joten louhinnat on mahdollista päättää noin 2 kk alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin.

Haluamme kiittää jo tässä vaiheessa asukkaiden ja lähialueen yritysten kärsivällisyyttä suurinta melu-  ja tärinähaittaa tuottavien louhintojen aikana.

Tulevat työvaiheet

Huhtikuu jatkuu vielä hallien louhinnoilla ja lujitustöillä. Lujitustöihin kuuluu muun muassa pultitusten porausta kallioon, mikä saattaa kuulua maan pinnalla vaimeana porausäänenä. Louhinnat saadaan päättymään toukokuun aikana. Myös yötyöt ovat vähentyneet. Louhintavaiheen jälkeen kivenajo vähenee huomattavasti, tilalle tulee betoniautojen liikenne. Työmaaliikenteestä aiheutuva meluhaitta tulee kuitenkin vähenemään kevään mittaan.

Seuraavaksi alkavat ruiskubetonointityöt eli raaka kalliopinta päällystetään betonikerroksella tasaisemmaksi pinnaksi. Työvaiheena ruiskubetonointi ei aiheuta melua maanpinnalle, mutta tarkoittaa betoniautojen liikennettä työmaalle / työmaalta. Pyrimme välttämään raskaan liikenteen ajoreittiä koulun ohi ja olemme ohjanneet kuljettajia kulkemaan Tykistönkadun kautta Töölöntorin ohi.

Olemme muistuttaneet kuljettajia säännöllisesti huomioimaan koulu ajo-reittien suunnittelussa.

Pyrimme minimoimaan pölyhaitat kevään ja kesän aikana ennakoivilla toimenpiteillä. Ajoluiskaa ja Töölönkatua pestään päivittäin ja perjantaisin ne puhdistetaan lakaisu-koneella.

Holvit tulevat kahteen tasoon ja työvaihe kestää vuoden 2018 kesään asti. Tämän jälkeen alkavat pysäköintilaitoksen viimeiset työvaiheet eli talotekniikan asennukset ja sisustustyöt. Talotekniset asennukset sisältävät mm. ilmanvaihtokanavien asennuksia, sähkötöitä, sprinkler- ja hissiasennuksia jne.

Kysely hankkeen tiedottamisesta

Kysely Töölönakadun työmaan viestinnästä on nyt suljettu. Suuri kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Otamme palautteet ilolla vastaan ja pyrimme kehittämään viestintäämme vastaamaan paremmin asukkaiden ja lähialueella toimivien yritysten tarpeita.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan myös sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan touko- kesäkuun 2017 välissä.

Asukastiedote 1.3.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat pysäköintihallin louhinnalla sekä lujitustöillä. Hissikuilujen eli A-, B- ja C-kuilujen louhinnat ja lujitustyöt ovat valmistuneet.

Maaliskuu jatkuu hallien ja teknisten tilojen louhinnalla sekä lujitustöillä. Lujitustöihin kuuluu muun muassa pultitusten porausta kallioon, mikä saattaa kuulua maan pinnalla vaimeana porausäänenä. Tunnelissa on aloitettu myös lujitustöihin liittyvä ruiskubetonoinnin työvaihe, mikä on lisännyt betoniautojen ajoja työmaalla (tällä hetkellä työmaalle kulkee noin 8 betoniautoa päivässä). Työvaiheena ruiskubetonointi ei aiheuta melua maanpinnalle. Tunnelissa tehtävät iIta-, yö- ja viikonlopputyöt jatkuvat edelleen.

Huhtikuun aikana aloitetaan tunnelitasolla hissikuilujen betonityöt. Louhinnat valmistuvat toukokuun aikana, jonka jälkeen alkavat tunnelin pohjatyöt. Työmaalle tuodaan louhinnan jälkeen mursketta sekä betonia. Louhintavaiheen päätyttyä kivenajo työmaalta poispäin vähenee kuitenkin huomattavasti, jolloin työmaaliikenteestä aiheutuva meluhaitta tulee jonkin verran vähenemään kevään mittaan.

Kesän aikana kuilujen betonityöt ja elementtityöt alkavat nousta maantasolle asti. Syksyn ja tulevan talven 2017 aikana työstetään hissikuilujen maanpäällisiä rakennuksia. Lisäksi syksyllä alkaa hallitasojen eli pysäköintikansien betonityöt, jotka kestävät vuoden 2018 kesään asti. Pysäköintikansia tulee kahteen tasoon. Vuoden 2018 kesän ja syksyn aikana alkavat pysäköintilaitoksen viimeiset työvaiheet, talotekniikan asennukset ja sisustustyöt. Talotekniset asennukset sisältävät mm. ilmanvaihtokanavien asennuksia, sähkötöitä, sprinkler-asennuksia, hissien asennuksia.

Työmaan työskentelyajat melua aiheuttavien työvaiheiden aikana

Louhintoja eli räjäytyksiä on suoritettu edelleen hallin useassa eri vaiheessa ja eri sijainneissa aikataulujen hallinnasta johtuen meluluvan mukaisten aikataulujen puitteessa. Louhinnat pyritään saamaan valmiiksi toukokuun 2017 aikana.

Vastaa kyselyyn hankkeen tiedottamisesta

Tuemme Lahden ammattikorkeakoulun YAMK-opiskelijan opinnäytetyötä aiheesta miten rakennushankkeesta viestitään lähialueen sidosryhmille. Opinnäytetyön kohteeksi valikoitui Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa. Saatuja tietoja hyödynnetään opinnäytetyön lisäksi YIT:n tulevien rakennushankkeiden viestinnän kehittämisessä..

Otamme kiitollisena vastaan kokemuksianne ja näkemyksiänne rakennushankkeen tiedottamisesta Töölönkadun pysäköintilaitoksen osalta. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia, vastaamaan pääsee osoitteessa www.yit.fi/töölö.

Haluatko tiedon räjäytyksistä etukäteen? buttonit_rajaytyspalveluIlmoittaudu räjäytysilmoituspalveluun, jossa saat tekstiviestitse ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Voit ilmoittautua räjäytysilmoituspalveluun hankkeen verkkosivujen kautta www.yit.fi/töölö laittamalla rastin ruutuun ja täyttämällä matkapuhelinnumerosi tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen toolo.tyomaa@yit.fi. Palvelu on maksuton ja voit poistua palvelusta haluamanasi ajankohtana. Palvelu loppuu automaattisesti louhintojen loputtua toukokuussa 2017.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) louhintoihin eli räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan myös sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan touko- kesäkuun 2017 välissä.

Asukastiedote 31.1.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat pysäköintihallin louhinnalla sekä hissikuilujen eli A-, B- ja C-kuilujen lujitustöillä. Hissikuilujen louhinnat ovat valmistuneet.

Helmikuu jatkuu tunnelin louhinnalla sekä lujitustöillä. Lujitustöihin kuuluu muun muassa pultitusten porausta kallioon, mikä saattaa kuulua maan pinnalla vaimeana porausäänenä. Tunnelissa on aloitettu myös lujitustöihin liittyvä ruiskubetonoinnin työvaihe, mikä on lisännyt betoniautojen ajoja työmaalla (tällä hetkellä työmaalle kulkee noin 8 betoniautoa päivässä). Työvaiheena ruiskubetonointi ei aiheuta melua maanpinnalle. Tunnelissa tehtävät iIta-, yö- ja viikonlopputyöt jatkuvat edelleen.

Tunnelin louhinnasta syntyvän jäteveden saostusaltaita on tyhjennetty marras-joulukuussa kerran viikossa. Tyhjennykset tehdään imuautolla kahden (2) viikon välein torstai-aamuisin, mikä on aiheuttanut uudenlaista ääntä lähiympäristöön.

Tulevat työvaiheet

Helmikuu jatkuu tunnelin louhinnalla sekä lujitustöillä. Lujitustöihin kuuluu muun muassa pultitusten porausta kallioon, mikä saattaa kuulua maan pinnalla vaimeana porausäänenä. Tunnelissa on aloitettu myös lujitustöihin liittyvä ruiskubetonoinnin työvaihe, mikä on lisännyt betoniautojen ajoja työmaalla (tällä hetkellä työmaalle kulkee noin 8 betoniautoa päivässä). Työvaiheena ruiskubetonointi ei aiheuta melua maanpinnalle. Tunnelissa tehtävät iIta-, yö- ja viikonlopputyöt jatkuvat edelleen.

Tunnelin louhinnasta syntyvän jäteveden saostusaltaita on tyhjennetty marras-joulukuussa kerran viikossa. Tyhjennykset tehdään imuautolla kahden (2) viikon välein torstai-aamuisin, mikä on aiheuttanut uudenlaista ääntä lähiympäristöön.

Kulkureitit

Hotellien välinen jalankulku Töölönkadulta Mannerheimintielle on edelleen suljettuna hissikuilujen töiden vuoksi. Muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

Työmaan työskentelyajat melua aiheuttavien työvaiheiden aikana

Louhintoja eli räjäytyksiä on suoritettu edelleen hallin useassa eri vaiheessa ja eri sijainneissa aikataulujen hallinnasta johtuen. Louhintojen kerrannallisuus on näkynyt tiheämpinä räjäytyksinä meluluvan mukaisten aikataulujen puitteessa. Tiheiden louhinta-aikojen tavoitteena on kokonaisaikatauluhallinta ja louhintojen valmistuminen loppukeväästä 2017.

Vastaa kyselyyn hankkeen tiedottamisesta

Tuemme Lahden ammattikorkeakoulun YAMK-opiskelijan opinnäytetyötä aiheesta miten rakennushankkeesta viestitään lähialueen sidosryhmille. Opinnäytetyön kohteeksi valikoitui Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa. Saatuja tietoja hyödynnetään opinnäytetyön lisäksi YIT:n tulevien rakennushankkeiden viestinnän kehittämisessä..

Otamme kiitollisena vastaan kokemuksianne ja näkemyksiänne rakennushankkeen tiedottamisesta Töölönkadun pysäköintilaitoksen osalta. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia, vastaamaan pääsee osoitteessa www.yit.fi/töölö.

Haluatko tiedon räjäytyksistä etukäteen? buttonit_rajaytyspalveluOlemme avanneet räjäytysilmoituspalvelun, jossa saat tekstiviestitse tai sähköpostitse ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Voit ilmoittautua räjäytysilmoituspalveluun hankkeen verkkosivujen kautta yit.fi/töölö tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen toolo.tyomaa@yit.fi. Palvelu on maksuton ja voit poistua palvelusta haluamanasi ajankohtana.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan helmi- maaliskuun 2017 välissä.

Asukastiedote 23.12.2016

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat pysäköintihallin sekä hissikuilujen eli A-, B- ja C-kuilujen lujitus- ja louhintatöillä. A-kuilun louhinta valmistuu vuoden vaihteessa, jonka jälkeen siirrytään C-kuilun louhintaan helmikuulle 2017 saakka. B-kuilu louhinta on jo valmis ja lujitustyöt jatkuvat.

Tammikuun 2017 aikana alkaa hallien louhinnan 2. vaihe eli hallia louhitaan noin 4 metriä syvemmäksi koko hallin alueelta.

Tulevat työvaiheet

Joulukuun loppu jatkuu tunnelin louhinnalla 4-hallissa. Lujitustöitä tehdään jatkuvasti eripuolella tunnelia. Lujitustöihin kuuluu muun muassa pultitusten porausta kallioon, mikä saattaa kuulua maan pinnalla vaimeana porausäänenä.

Valmis pysäköintilaitos rakentuu kahteen kerrokseen, joten tunneli louhitaan kauttaaltaan vielä noin 4 metriä syvemmäksi. Louhinta aloitetaan tammikuun aikana 1-hallin ja pohjoishallin suunnasta. Ilta-, yö- ja viikonlopputyöt jatkuvat myös vuoden vaiheen aikana.

Tunnelin louhinnasta syntyvän jäteveden saostusaltaita on tyhjennetty marras-joulukuussa kerran viikossa. Tyhjennykset tehdään imuautolla torstaiaamuisin, mikä on aiheuttanut uudenlaista ääntä lähiympäristöön. Tyhjennyksestä aiheutuva meluhaitta tulee vähenemään jatkossa, sillä tammikuusta 2017 alkaen saostusaltaita ei ole enää tarpeen tyhjentää viikoittain.

Kulkureitit

Hotellien välinen jalankulku Töölönkadulta Mannerheimintielle on edelleen suljettuna hissikuilujen töiden vuoksi. Muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

Työmaan työskentelyajat melua aiheuttavien työvaiheiden aikana

Työmaa siirtyy perjantaina 23.12. klo 18.00 alkaen joululomalle. Työt aloitetaan uudelleen maanantaina 26.12. klo 22.00 yövuorolla ja louhintatyöt tiistaina 27.12.

Uutenavuotena työmaa toimii perjantain 30.12. iltavuoroon saakka ja jatkuu jälleen seuraavan viikon maanantaina 2.1.2017.

Loppiaisena 6.1.2017 työmaa siirtyy pyhäpäivän viettoon torstain 5.1. iltavuoron jälkeen ja jatkaa normaalisti sunnuntai-iltana klo 22.00 jälkeen iltavuorolla.

Louhintoja eli räjäytyksiä on suoritettu marras-joulukuussa hallin useassa eri vaiheessa ja eri sijainneissa aikataulujen hallinnasta johtuen. Louhintojen kerrannallisuus näkyy tiheämpinä räjäytyksinä meluluvan mukaisten aikataulujen puitteessa. Tiheiden louhinta-aikojen tavoitteena on kokonaisaikatauluhallinta ja louhintojen valmistuminen loppukeväästä 2017.

Haluatko tiedon räjäytyksistä etukäteen? buttonit_rajaytyspalveluOlemme avanneet räjäytysilmoituspalvelun, jossa saat tekstiviestitse tai sähköpostitse ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Voit ilmoittautua räjäytysilmoituspalveluun hankkeen verkkosivujen kautta yit.fi/töölö tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen toolo.tyomaa@yit.fi. Palvelu on maksuton ja voit poistua palvelusta haluamanasi ajankohtana.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794. Tämä tiedote jaetaan postitse niihin kotitalouksiin, joiden porttikäytävään jakeluyhtiöllä on pääsy. Mikäli jakeluyhtiö ei pääse porttikäytävään, teippaamme tiedotteen taloyhtiön ulko-oveen.

Tämä tiedote jaetaan myös sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille sekä viedään lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan helmi- maaliskuun 2017 aikoihin

YIT Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa toivottaa rauhallista joulua ja onnellista Uutta Vuotta!

ruiskubetonointi

Kuvassa tunnelin lujitustyötä eli kalliopinnan ruiskubetonointia.

Asukastiedote 30.11.2016

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat pysäköintihallin sekä hissikuilujen eli A-, B- ja C-kuilujen lujitus- ja louhintatöillä. Tammikuun 2017 aikana alkaa hallien louhinnan 2. vaihe eli hallia louhitaan noin 4 metriä syvemmäksi koko hallin alueelta.

Duncerinkadulla sijaitsevan B-hissikuilun louhintatyöt ovat valmistuneet, parhaillaan tehdään kuilun lujitustöitä. Räjäytyksiä ei siten enää suoriteta B-kuilulla. Halliosan louhintatyöt jatkuvat joulukuun aikana pohjois- ja etelä-hallissa sekä 3-hallissa. Hotellien välissä olevan C-hissikuilun maanpäälliset poraustyöt ovat valmistuneet. A- ja C-hissikuilun louhintatyöt alkavat joulukuun aikana.

Öisin ja viikonloppuisin työmaalla tehdään tunnelin lujitustöitä. Ilta-, yö- ja viikonlopputyöt tehdään kaikki maan alla tunnelissa ja niistä ei aiheudu meluhaittaa lähiympäristölle.

 

Kulkureitit

Töölöntorin kaukolämpötöiden valmistuttua kuorma-autot ovat päässeet pääsääntöisesti ajamaan suositeltua Töölöntorin reittiä (Tykistönkatu – Runeberginkatu – Jätkäsaari). Kuorma-autojen kulkureitit saattavat kuitenkin edelleen vaihdella tapauskohtaisesti. Hotellien välinen jalankulku Töölönkadulta Mannerheimintielle on edelleen suljettuna hissikuilujen louhinnan vuoksi.

Muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

Työ-ajat melua aiheuttavien työvaiheiden aikana

Tässä vaiheessa louhinnan työvaiheet on ajoitettu siten, että räjäytyksiä suoritetaan meluluvan mukaisesti klo 07.00 – 22.00 välisellä ajalla. Teemme räjäytyksiä meluluvan sallimalla aikavälillä tuotannollisista syistä. Käsittelemme räjäytysaikoja päivittäin työmaapalavereissa ja suunnittelemme ajankohdat ensisijaisesti siten, että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa asukkaille. Ennakkosuunnittelusta huolimatta joudumme valitettavasti suorittamaan räjäytyksiä myös aamuisin ja iltaisin.

Kehitämme jatkuvasti toimenpiteitä työmaan aiheuttaman meluhaitan minimoimiseksi.

Haluatko tiedon räjäytyksistä etukäteen? buttonit_rajaytyspalveluOlemme avanneet räjäytysilmoituspalvelun, jossa saat tekstiviestitse tai sähköpostitse ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Voit ilmoittautua räjäytysilmoituspalveluun hankkeen verkkosivujen kautta yit.fi/töölö tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen toolo.tyomaa@yit.fi. Palvelu on maksuton ja voit poistua palvelusta haluamanasi ajankohtana.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794. Tämä tiedote jaetaan postitse niihin kotitalouksiin, joiden porttikäytävään jakeluyhtiöllä on pääsy. Mikäli jakeluyhtiö ei pääse porttikäytävään, teippaamme tiedotteen taloyhtiön ulko-oveen.

Tämä tiedote jaetaan myös sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille sekä viedään lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan helmi- maaliskuun 2017 aikoihin

Terveisin, YIT Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa

Asukastiedote 4.11.2016

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat pysäköintihallin sekä hissikuilujen eli A-, B- ja C-kuilujen lujitus- ja louhintatöillä.

Duncerinkadulla sijaitsevan B-hissikuilun louhintatyöt ovat valmistuneet, jonka jälkeen alkavat kuilun lujitustyöt. Räjäytyksiä ei siten enää suoriteta B-kuilulla. Halliosan louhintatyöt jatkuvat marraskuun aikana pohjois- ja etelä-hallissa sekä 3-hallissa.

Hotellien välissä olevan C-hissikuilun maanpäälliset poraustyöt ovat valmistuneet. A-hissikuilun louhintatyöt alkavat marraskuun aikana.

Syyskuusta alkaen työmaalla on tehty 3-vuorotyötä sunnuntaista klo 22:00 perjantaihin klo 22:00 välisellä ajalla. Myös viikonloppuisin tehdään töitä, tällä hetkellä tunnelin lujitusta. Ilta-, yö- ja viikonlopputyöt tehdään kaikki maan alla tunnelissa ja niistä ei aiheudu meluhaittaa lähiympäristölle.

 

Kulkureitit

Töölöntorin kaukolämpötöiden valmistuttua kuorma-autot ovat päässeet pääsääntöisesti ajamaan Töölöntorin reittiä (Tykistönkatu – Runeberginkatu – Jätkäsaari). Kuorma-autojen kulkureitit saattavat kuitenkin edelleen vaihdella tapauskohtaisesti.

Hotellien välinen jalankulku Töölönkadulta Mannerheimintielle on edelleen suljettuna hissikuilujen louhinnan vuoksi.

Muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

Työ-ajat melua aiheuttavien työvaiheiden aikana

Tässä vaiheessa louhinnan työvaiheet on ajoitettu siten, että räjäytyksiä suoritetaan meluluvan mukaisesti klo 07.00 – 22.00 välisellä ajalla. Teemme räjäytyksiä meluluvan sallimalla aikavälillä tuotannollisista syistä, mutta pyrimme välttämään mahdollisuuksien mukaan varhaista ja myöhäistä ajankohtaa. Käsittelemme räjäytysaikoja päivittäin työmaakokouksissamme ja suunnittelemme ajankohdat ensisijaisesti siten, että niistä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa asukkaille. Ennakkosuunnittelusta huolimatta joudumme valitettavasti suorittamaan räjäytyksiä toisinaan myös aamuisin ja iltaisin.

Kehitämme jatkuvasti toimenpiteitä työmaan aiheuttaman meluhaitan minimoimiseksi. Olemme muun muassa vahvistaneet tunnelin poistoilmapuhaltimen äänieristystä. Kesän ja syksyn aikana ilmenneen pölyhaitan minimoimiseksi olemme aloittaneet kivilouhetta kuljettavien autojen kastelun jo tunnelin sisäpuolella. Olemme myös lisänneet Töölönkadun ja tunnelin ajoluiskan kastelua entisestään. Töölönkadun puolella on otettu myös imulakaisukone (harjakone) käyttöön.

Olemme tuoneet myös lisäkalustona toisen porajumbon työmaalle, jotta eniten meluhaittaa aiheuttavat louhinnat etenisivät sujuvasti ja saisimme suoritettua työvaiheen loppuun viimeistään loppukeväästä 2017.

Haluatko tiedon räjäytyksistä etukäteen? buttonit_rajaytyspalveluOlemme avanneet räjäytysilmoituspalvelun, jossa saat tekstiviestitse tai sähköpostitse ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Voit ilmoittautua räjäytysilmoituspalveluun hankkeen verkkosivujen kautta yit.fi/töölö tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen toolo.tyomaa@yit.fi. Palvelu on maksuton ja voit poistua palvelusta haluamanasi ajankohtana.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marraskuun lopussa 2016.

20161117_Etelähalli perä- ja pultinporaus_netti

 

 

 

 

Kuvassa porausta Etelähallin kohdalla, hotelli Scandic Parkin alapuolella marraskuussa 2016.

 

 

 

 

Terveisin, YIT Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa

Asukastiedote 30.9.2016

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat pysäköintihallin sekä hissikuilujen eli A-, B- ja C-kuilujen louhintatöillä.

Duncerinkadulla sijaitsevan B-hissikuilun louhintatyöt ovat alkaneet syyskuun lopulla. Halliosan louhintatyöt jatkuvat lokakuun aikana 1-hallista pohjoishalliin Töölönkadun suunnasta Mannerheimintielle päin. Halli 3:n louhinnat alkavat lokakuun aikana.

Hotellien välissä olevien hissikuilujen maanpäällinen poraustyö siirtyy lokakuun aikana A-kuilusta C-kuiluun.

Syyskuusta alkaen työmaalla on tehty 3-vuorotyötä sunnuntaista klo 22:00 perjantaihin klo 22:00 välisellä ajalla. Myös viikonloppuisin tehdään töitä, tällä hetkellä tunnelin lujitusta. Ilta-, yö- ja viikonlopputyöt tehdään kaikki maan alla tunnelissa ja niistä ei aiheudu meluhaittaa lähiympäristölle.

 

Kulkureitit Kuorma-autot ovat ajaneet syksyn ajan vaihtoehtoisia reittejä Töölöntorilla tehtävien kaukolämpötöiden vuoksi. Kivenajossa käytettävien kuorma-autojen kulkureitit vaihtelevat päiväkohtaisesti. Vakiintuneemmat kulkureitit palautuvat ennalleen kaukolämpötöiden valmistuttua, jolloin raskas ajoneuvoliikenne muun muassa Töölönkadulla sijaitsevan koulun ohi vähenee.

Hotellien välinen jalankulku Töölönkadulta Mannerheimintielle on edelleen suljettuna hissikuilujen louhinnan vuoksi.

Tykistönkadun ja Töölönkadun risteysalueen ajoneuvoliikenne on palautettu osittain entiselleen. Risteysalueella tehdään myös jalankulkua helpottavia liikennejärjestelyjä ja palautettu pysäköintialueita asukkaiden käyttöön.

Muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

Työ-ajat melua aiheuttavien työvaiheiden aikana Työvaiheet ovat ajoitettu siten, että räjäytyksiä suoritetaan pääsääntöisesti klo 11.00 – 14.00 sekä 19.00 – 21.00 välisillä ajoilla. Joudumme tekemään tuotannollisista syistä toisinaan myös aamu- ja iltaräjäytyksiä, mutta pyrimme välttämään mahdollisuuksien mukaan varhaista ja myöhäistä ajankohtaa. Louhintaan kuuluvia räjäytyksiä tehdään meluluvan sallimin rajoituksin maanantaista perjantaihin klo 07:00 – 22:00 välisellä ajalla.

kuva4Kehitämme jatkuvasti lisätoimenpiteitä työmaan aiheuttaman meluhaitan minimoimiseksi. Olemme muun muassa vahvistaneet tunnelin poistoilmapuhaltimen äänieristystä. Kesän ja syksyn aikana ilmenneen pölyhaitan minimoimiseksi olemme aloittaneet kivilouhetta kuljettavien autojen kastelun jo tunnelin sisäpuolella.

Olemme tuoneet myös lisäkalustona toisen porajumbon työmaalle, jotta eniten meluhaittaa aiheuttavat louhinnat etenisivät sujuvasti ja saisimme suoritettua työvaiheen loppuun viimeistään loppukeväästä 2017.

Haluatko tiedon räjäytyksistä etukäteen? buttonit_rajaytyspalveluOlemme avanneet räjäytysilmoituspalvelun, jossa saat tekstiviestitse tai sähköpostitse ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Voit ilmoittautua räjäytysilmoituspalveluun hankkeen verkkosivujen kautta yit.fi/töölö tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen toolo.tyomaa@yit.fi. Palvelu on maksuton ja voit poistua palvelusta haluamanasi ajankohtana.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marraskuun lopussa 2016.

Terveisin, YIT Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa

 

Asukastiedote 27.8.2016

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat hallin louhintatöillä ja hissikuilujen rakentamistöillä. Louhintatyöt aiheuttavat lähialueen kiinteistöissä pitkäkestoisempaa tärinää, sillä työmaalla tehdyt räjäytykset ovat kestoltaan pidempiä aiempaan verrattuna ja niitä tehdään tässä vaiheessa useammin. Räjäytystyöt ovat huolellisesti mitoitettu vastaamaan alueen kallioperää ja niistä ei aiheudu vaaraa työmaan ulkopuolelle.

Räjäytyksiä suoritetaan meluluvan mukaisesti maanantaista perjantaihin klo 07:00 – 22:00 välisellä ajalla. Pyrimme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan suorittamaan räjäytykset siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa lähiympäristölle.

Teemme myös lisätoimenpiteitä meluhaitan minimoimiseksi, olemme muun muassa vahvistaneet tunnelin poistoilmapuhaltimen äänieristystä. Myös räjäytysten ajankohtia pyritään tarkentamaan mahdollisuuksien mukaan siten, että päivällä tehtävät räjäytykset suoritetaan noin klo 11:00 – 15:00 välisenä aikana ja illalla tehtävät räjäytykset noin klo 20:00 – 22:00 välisenä aikana. Pyrimme välttämään mahdollisuuksien mukaan klo 21:00 jälkeen suoritettavia räjäytyksiä.

Räjäytystöistä tulevaa kivilouhetta ajetaan päivän aikana meluluvan sallimin rajoituksin.

Tulevat työvaiheet

Duncerinkadulla sijaitsevan hissikuilun rakentaminen jatkuu aikataulussaan. Heinäkuussa aloitettiin hotellien välisellä alueella sijaitsevan sekä työmaa-alueen sisäpuolella sijaitsevien hissikuilujen rakennustyöt. Lisäksi elokuussa aloitettiin ajotunnelin ja halli 1:n louhintatyöt. Tunnelin tiivistys- ja lujitustöitä tehdään louhintojen edetessä.

Syyskuun aikana aloitetaan hallien 2 ja 3 louhinnat. Viimeisen hallin 4 louhinnat aloitetaan lokakuun aikana.

Syyskuun aikana aloitamme työmaalla myös yövuoron. Yöllä tehtävät työt suoritetaan maan alla tunneleissa, joten niistä ei aiheudu meluhaittaa. Lähiviikkoina työmaalle saapuu myös toinen suuri porajumbo hallien tehokkaampaa louhintaa varten.

Muutoksia kulkureitteihin

Hotellien välinen jalankulku Töölönkadulta Mannerheimintielle on suljettu hissikuilujen louhinnan vuoksi. Kuilujen louhintavaiheessa Dunckerinkadulla ja Töölönkadulla liikenteeseen saattaa myös tulla lyhytkestoisia pysäytyksiä vielä elo- syyskuun aikana.

Tykistönkadun ja Töölönkadun risteysalueen ajoneuvoliikenne palautetaan osittain entiselleen. Risteysalueella tehdään myös jalankulkua helpottavia liikennejärjestelyjä. Alueella tullaan tekemään viimeistelytöitä vielä keväällä 2017.

Kulkureittimuutoksista huolimatta muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marraskuun lopussa 2016. Tiedotteet jaetaan myös sähköpostitse kaikille niille, jotka ovat ilmoittautuneet sähköpostilistalle. Tiedote päivitetään lisäksi myös yit.fi/töölö-sivuille.

Mikäli haluat liittyä sähköpostitse jaettavalle tiedotuslistalle, lähetä yhteystietosi (sähköposti) osoitteeseen: toolo.tyomaa@yit.fi.

 

Terveisin, YIT Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa

 

Asukastiedote 28.5.2016

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Töölönkadun Pysäköintilaitoksen rakennustyöt ovat edenneet tunnelilouhintaan. Tämä on saattanut tuntua lähialueen kiinteistöissä voimakkaampana tärinänä tai ikkunoiden värinänä, sillä työmaalla tehdyt räjäytykset ovat olleet aiempaan verrattuna pitkäkestoisempia ja niitä on tehty useammin. Räjäytystyöt ovat huolellisesti mitoitettu vastaamaan alueen kallioperää ja niistä ei aiheudu työmaan ulkopuolisille vaaraa.

töölönkatu_tiedoteRäjäytystöiden yhteydessä työmaalta kuljetetaan kivilouhetta uusiokäyttöön muille työmaille. Toukokuussa kivilouhe lastataan kuorma-autoihin tunnelin ulkopuolella, mutta kesäkuun aikana pääsemme lastaamaan tunnelin sisäpuolelle, jolloin kivenajoa suoritetaan klo 22:00 asti. Räjäytyksiä suoritetaan maanantaista perjantaihin klo 07:00 – 22:00 ja tarvittaessa lauantaisin 09:00 – 18:00.

Louheenajon reittivalinnassa on otettu huomioon lähialueen koulujen ja päiväkotien sijainnit. Reitti kulkee työmaalta Tykistönkadun ja Topeliuksenkadun kautta Mannerheimintielle. Pyrimme välttämään kuorma-autoilla ajoa koulujen ja päiväkotien välittömässä läheisyydessä. Muistathan myös, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi. Koulujen päättyessä muistutattehan myös omia koululaisianne, että työmaan läheisyydessä ei ole turvallista leikkiä.

Tulevat työvaiheet Duncerinkadulla sijaitsevan hissikuilun rakentaminen on alkanut. Louhintavaiheen alkaessa liikenteeseen tulee lyhytkestoisia pysäytyksiä toukokuun lopulta elokuuhun saakka.

Heinäkuussa aloitetaan valmistelut hotellien välisellä alueella sijaitsevien hissikuilujen rakentamiseksi. Jalankulku hotellien välillä pidetään käytössä koko rakentamisen ajan.

Pysäköintilaitoksen rakennustöiden lisäksi myös Helen Oy on aloittanut kaukolämpöputkien korjausja uusintatyöt Töölönkadulla ja siirtyvät kesän aikana Tykistönkadulle.

Kaukolämpöputkien korjaus- ja uusintatöihin liittyvät kysymykset pyydämme osoittamaan suoraan Helenille: www.helen.fi tai vaihde 09 6171

Avoimet ovet – kalustoesittely työmaalla Tervetuloa tutustumaan työmaahan torstaina 2.6.2016 klo 9.30 – 11.00 välisellä ajalla. Paikalla on työmaan henkilökunta, jolta voit kysyä tarkemmin mieltä askarruttavista asioista esimerkiksi räjäytystöihin liittyen. Pääset lisäksi tutustumaan työmaalla käytettäviin työkoneisiin ja –laitteisiin. Lämpimästi tervetuloa!

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa? Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan elokuun lopussa 2016. Tiedotteet jaetaan myös sähköpostitse kaikille niille, jotka ovat ilmoittautuneet sähköpostilistalle. Tiedote päivitetään lisäksi myös yit.fi/töölö -sivuille.

Mikäli haluat liittyä sähköpostitse jaettavalle tiedotuslistalle, lähetä yhteystietosi (sähköposti) osoitteeseen: toolo.tyomaa@yit.fi.

Terveisin, YIT Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa

Asukastiedote 30.4.2016

Arvoisa asukas,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat viikolla 18 tunnelin louhintatöillä. Louhintaan kuuluvia räjäytystöitä tehdään meluluvan mukaisesti klo 07:00 – 22:00 välisellä ajalla. Räjäytyksiä suoritetaan noin 1 – 5 kertaa päivässä. Räjäytysten jälkeen työmaalla käynnistyy louheenajo, kalliosta louhitun kivimassan poisviemiseksi. Pyrimme välttämään louheenajossa käytettävien kuorma-autojen pysäköintiä Töölönkadulle, satunnaisia ruuhkatilanteita lukuun ottamatta.

Toukokuun puolen välin jälkeen vähennämme räjäytysten määrää yhteen - kahteen kertaan päivässä ja räjäytykset pyritään ajoittamaan päiväsaikaan. Louheenajo jatkuu arkisin meluluvan mukaisesti ajoittuen pääsääntöisesti iltapäivään - iltaan.

Louhintatyöt ovat edenneet maan alle tunneliin ja tästä johtuen räjäytysten aikana työmaa-alueen lähiympäristössä ei pysäytetä liikennettä tai rajoiteta jalankulkua. Räjäytyksistä varoittavan äänimerkin eli pillin soittaminen jätetään pois ensimmäisten räjäytysten jälkeen.

Tämän hetkiset työvaiheet, joita työmaalla suoritetaan: töölönkatu

Tunnelin lujitustyöt, kallioporaus ja -louhinta, louhitun kalliopinnan ja irtokivien siistiminen (rusnaus), kivenlastaus ja -ajo.

Lähiaikoina alkavat työvaiheet

Viikolla 20 aloitetaan Duncerinkadulle tulevan hissikuilun louhintaa valmistelevat työt mm. työmaa-aitojen asentamisella ja maarakennustöillä. Kuilun louhinta aiheuttaa pienimuotoisia liikennejärjestelyitä Duncerinkadulla, joista löytyy opasteet paikan päällä. Liikenne säilyy molemmilla kaistoilla, mutta jalankulku poistuu Scandic Park hotellin puoleiselta jalkakäytävältä. Liikennejärjestelyjen aikana kulku Dunckerin kadun huoneistoihin ja liiketiloihin säilyy ennallaan. Päivitämme liikennejärjestelyt myös yit.fi/töölö-sivulle.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse ja se päivitetään myös yit.fi/töölö-sivuille. Jatkossa jaamme kaikki tiedotteet myös tulostettuina Töölönkadun ja Tykistönkadun kulmassa sijaitsevan K-kaupan infotiskillä. Seuraava postitse jaettava tiedote jaetaan toukokuun aikana.

Terveisin,

Töölönkadun työmaa

YIT Rakennus Oy Panuntie 11 • PL 36, 00621 Helsinki • puhelin 020 433 111, faksi 020 433 3700 • www.yit.fi

Asukastiedote 24.03.2016

Arvoisa asukas,

Töölön pysäköintilaitoksen rakennustyöt hiljenevät pääsiäisen ajaksi 25.- 28.3.2016. Työmaalla on vartiointi ja päivystysnumeromme toimii akuuteissa asioissa myös pääsiäisen aikana. Löydät yhteystietomme osoitteesta www.yit.fi/töölö

Vaikka työmaalla ei pääsiäisenä tehdä rakennustöitä muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty myös silloin oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

 

Tulevat työvaiheet

Rakennustyöt jatkuvat pääsiäisen jälkeen ajotunnelin suuaukon betonirakennetöillä. Työvaiheen aikana lastaustyöt ja louheenajot vähentyvät hetkellisesti. Normaalia työmaaliikennettä on kuitenkin jonkin verran, muun muassa materiaalien ja elementtien toimituksia.

Talvella alkaneet tunnelin louhintatyöt jatkuvat betonirakennetöiden jälkeen huhtikuun 2016 lopulla.

kuva1kuva2

Kuvissa telineiden pystytystä ajotunnelin suuaukolla ja näkymä porajumbon ohjaamosta.

Jaamme tämän tiedotteen vain sähköpostitse.

Rauhallista pääsiäistä toivottaa,

Töölönkadun työmaa