Asukastiedote 15.2.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Työmaa jatkuu alkuvuodesta 2018 tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Tunnelissa ei tehdä enää yötöitä, mutta olemme muutoin jatkaneet tiivistä työtahtia myös viikonloppuisin. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin.

Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Olemme mm. siirtäneet yksittäisiä maanpäällisiä valuja alkamaan klo 08:00 jälkeen ja muuttaneet työmaan valaistusta. Pyrimme jatkossakin ottamaan lähiympäristön huomioon mahdollisuuksien mukaan kovaa melua tuottavien töiden työskentelyajoissa.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen räystäs- ja vesikattotyöt jatkuvat. Kuilujen päälle rakennettuja väliaikaisia sääsuojia pidetään toistaiseksi kosteudenhallinnan vuoksi, mutta töiden valmistuttua arviolta
2 kuukauden sisällä, suojat puretaan. Hissikuilujen julkisivutyöt käynnistyvät suojien purkamisen jälkeen eli räystäs- ja vesikattotöiden valmistuttua keväällä 2018. Samoihin aikoihin tehdään kuilujen vierustojen siistimistöitä sekä uusitaan Scandic Parkin ja Crown Plazan väliset portaan.

Ajotunnelin suuaukon betonityöt etenevät talvisista olosuhteista huolimatta suunnitellusti ja ne saadaan valmiiksi kevään 2018 aikana.

Työn ääniä aiheuttavat tällä hetkellä betoniautot ja -pumput sekä kirvesmiesten ja betonoinnin työt arkisin klo 7.00-18.00 välillä.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Maanalainen rakentaminen jatkuu edelleen pysäköintitasojen eli holvien rakentamisella ja taloteknisillä töillä aikataulun mukaisesti. Betoniholvit valmistuvat helmikuun 2018 aikana, jonka jälkeen voidaan aloittaa lopulliset sisustustyöt, joita ovat mm. väliseinien rakentamiset, teräsrakenteiden asentamiset ja maalaukset. Myös teknisten tilojen työt etenevät sovitun aikataulun mukaisesti.

Betonivaluista kantautuva ääni aiheutuu pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla tehtävistä töistä. Kuilujen valutöitä tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni.

Muistattehan edelleen, että vaikka työmaa alkaa olla jo loppusuoralla työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta
p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan maaliskuussa 2018.

 

Kuva: Pysäköintitason  valutyöt