Asukastiedote 18.10.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Louhintojen päättyessä työmaa jatkuu tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Olemme jatkaneet tiivistä työtahtia ja teemme töitä nyt myös viikonloppuisin. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin, jolloin työt ajoitetaan 08.00 – 15.30 väliselle ajalle. Tekemällä töitä myös viikonloppuisin pyrimme saamaan melua aiheuttavat työt loppuun mahdollisimman nopealla aikataululla. Työmaalta kuuluvat maanpäällisten töiden äänet aiheutuvat muun muassa naulapyssyn, sirkkelin, moottorisahan ja kulmahiomakoneen äänistä.

Ymmärrämme lähialueen asukkaiden huolen meluhaitoista ja pahoittelemme häiriötä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan lähiympäristön huomioon kovaa melua tuottavien töiden työskentelyajoissa. Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme palautteet huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Olemme mm. siirtäneet yksittäisiä maanpäällisiä valuja alkamaan klo 08:00 jälkeen ja muuttaneet työmaan valaistusta.

Maanpäälliset työt syksyn 2017 aikana:
Hissikuilujen betoni- ja elementtityöt ovat loppusuoralla. Seuraavissa työvaiheissa siirrytään kuilujen vesikattotöihin ja kuilujen ulkopuolisiin täyttötöihin sekä kuilujen teräsrakenteiden asennustöihin. Hissikuilujen julkisivutyöt käynnistyvät alustavasti keväällä 2018 kuluvasta talvesta riippuen.


Kuva: Duncerinkadun puoleinen hissikuilu

 

Maanalaiset työt syksyn 2017 aikana:
Maanalainen rakentaminen jatkuu betoniholvien eli pysäköintitasojen rakentamisella ja niiden sisustustöillä aikataulun mukaisesti. Holvit ovat kahdessa tasossa ja noin puolet on saatu marraskuun aikana valettua. Tämän jälkeen holveissa päästään aloittamaan vaiheittain lopulliset sisustustyöt eli mm. väliseinien rakentamiset, teräsrakenteiden asentamiset ja maalaukset. Uutena työvaiheena käynnistyy ajotunnelin toisen vaiheen betonityöt, jotka sisältävät suuaukon seinien betonitöitä, kuorilaattojen asennusta sekä täyttötöitä. Nämä työt kestävät alkutalveen 2018 saakka. Betonivaluista kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla. Kuilujen valutöitä tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni. Syksyn aikana työmaalla tehdään noin 2 – 4 valua viikossa, joista suurin osa on maan alla. Pysäköintilaitoksen viimeiset työvaiheet eli talotekniset työt alkavat alkutalven 2018 aikana. Muistattehan edelleen, että vaikka louhinnat ovat työmaalla päättyneet työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Luolalauantaina työmaallamme kävi yli 200 vierasta!
Suuri kiitos kaikille Luolalauantaihin osallistuneille 30.9.2017. Työmaalla vieraili yli 200 henkilöä tutustumassa työmaahan ja tulevaan pysäköintihalliin sekä keskustelemassa tulevista pysäköintipaikoista. Saimme myös kannustavaa palautetta työmaan aiheuttamien erikoisjärjestelyiden hoitamisesta. Luolalauantaina saimme iloksemme jo kertoa, että työmaa valmistuu alkuperäistä aikataulua nopeammin, arvio on tällä hetkellä vuoden 2018 lopulla.

Iso kiitos asukkaille ja yrittäjille työmaan aiheuttamien melu- ja liikennehaittojen ymmärtämisestä ja jaksamisesta työmaan keskellä!

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?
Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marrasjoulukuussa 2017.