Asukastiedote 20.6.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,
Työmaalla kesän aikana tehtävät työvaiheet valmistelevat pysäköintihallin valmistumista marraskuussa 2018 (arvio). Työt kuuluvat tavanomaiseen rakentamiseen, mikä tarkoittaa muun muassa maanalaisia ja maanpäällisiä rakennustöitä. Tiivis työtahti jatkuu myös viikonloppuisin, mutta pyrimme edelleenkin välttämään suurinta melua aiheuttavia töitä viikonlopun aikana. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin. Tiiviistä työtahdista johtuen työmaa valmistuu useita kuukausia suunniteltua aikaisemmin ja tulevan talven aikana pysäköintilaitos on avattu ja käytössä.

Kiitämme tähän mennessä saadusta palautteestanne ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme.

Muistattehan edelleenkin, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen julkisivuasennukset ja niiden vierustyöt ovat käynnissä ja valmistuvat heinäkuun aikana. Tämän jälkeen tehdään pieniä viimeistelytöitä. Puistoalueen entisöintityöt alkavat loppukesästä, jonka yhteydessä aloitetaan myös työmaa-alueena olleiden alueiden, kuten hissikuilujen, lähiympäristöjen pihatyöt. Hotellien välisen C-hissikuilun portaiden työt jatkuvat vielä kesän yli. Työmaa-aidat poistuvat hankkeen valmistuttua.

Kesän aikana alkavat myös ajotunnelin graniittiverhoilut ja opastepylonin asennustyöt.

Kaikki betonivalutyöt ovat nyt valmistuneet. Pysäköintihalliin valettiin kaikkiaan yhteensä 5 400 m3 betonia, mikä vastaa noin 11 kerroksista kerrostaloa.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Pysäköintihallissa tehdään taloteknisiä asennuksia, väliseinien ja -ovien asennuksia, teräsrakennetöitä sekä viimeistely- ja siivoustöitä.

Ajotunnelin pohja- ja päällystystyöt ovat valmistuneet. Pysäköintilaitoksen toimintakokeet alkavat syksyllä, joka kestää hallin valmistumiseen saakka (arvio marraskuu 2018).

Helenin kaukolämmön saneeraustyöt

Helenin Töölönkadulla tekemät kaukolämpöputkien saneeraustyöt ovat yhteensovitettu onnistuneesti pysäköintilaitokseen kuuluvien töiden kanssa ja molemmat työmaat ovat voineet edetä omien aikataulujen puitteissa.

Helenin työt valmistuvat arviolta heinäkuun aikana, jonka jälkeen Töölönkadulla tehdään eri urakoitsijoiden toimesta yksittäisiä kaivantotöitä sähköliittymiä, teleoperaattoreita ja viemäriverkostoa varten. Myös kaivuutyöt yhteensovitetaan pysäköintilaitoksen työmaan kanssa ja työmaat toimivat omina erillisinä työmaina noudattaen työmaiden ilmoittamia työaikoja. Kaivuutyöt saattavat aiheuttaa pienimuotoisia, tilapäisiä liikennejärjestelyitä.

Kaukolämpöputkien saneeraustöistä ja niiden valmistumisesta tiedotetaan asukkaille tarkemmin Helenin toimesta.

Autopaikan vuokraaminen

Pysäköintilaitos avataan sopimuspysäköintiä varten marraskuussa 2018 ja autopaikkojen vuokraus on aloitettu.

Voit tutustua sopimuspysäköinnin hinnastoon osoitteessa https://www.ptoolo.fi/ ja jossa
voit tehdä vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen pystyt tekemään myös sähköpostitse tai puhelimitse ottamalla yhteyttä pysäköinnin vuokraustiimiin.

Pysäköinnin ja vuokrauksen yhteystiedot: sähköposti info@ptoolo.fi tai
puhelimitse +358 335 79332 (arkipäivisin klo 9-17).

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan postitse ja sähköpostitse sekä päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan syksyllä 2018.

Työmaa toivottaa hyvää juhannusta ja mukavaa kesää!