Asukastiedote 24.3.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Työmaa jatkuu keväällä 2018 tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Tiivis työtahti jatkuu myös viikonloppuisin, mutta pyrimme välttämään suurinta melua aiheuttavia töitä viikonlopun aikana. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin.

Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme.

 

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen räystäs- ja vesikattotyöt valmistuivat ja kuilujen päälle rakennetut sääsuojat on purettu. Tulevien hissikuilujen julkisivutyöt ja lasiseinien asennukset käynnistyvät suojien purkamisen jälkeen eli huhti-toukokuun 2018 aikana. Samoihin aikoihin tehdään kuilujen vierustojen siistimistöitä sekä uusitaan Scandic Parkin ja Crown Plazan väliset portaat.

Puiston kunnostustyöt ja rakentaminen aloitetaan kesän 2018 loppupuolella.

Ajotunnelin suuaukon betonityöt etenevät suunnitellusti ja ne saadaan valmiiksi kevään 2018 aikana. Tämän jälkeen tehdään suuaukon eristys- ja täyttötöitä. Kevään aikana ajotunnelin suuaukon ympäriltä poistetaan Töölönkadun puoleiset pontit, jolloin työstä aiheutuu jonkin verran tärinää ja melua lähiympäristöön noin viikon verran. Muita työmaalta kantautuvia äänilähteitä ovat betoniautojen ja -pumppujen aiheuttama ääni sekä timpuritöistä aiheutuvat äänet.

Helen tekee kevään – kesän 2018 aikana Töölönkadulla kaukolämpöputkien saneerauksia, joista aiheutuu tilapäisiä liikennemuutoksia Töölönkadulle Tykistön- ja Kivelänkadun välille. Työt yhteensovitetaan pysäköintilaitoksen työmaan kanssa ja asukkaille tulevista kaukolämpöputkien saneeraustöistä tiedotetaan tarkemmin Helenin toimesta.

 

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Pysäköintitasojen eli holvien betonivalutyöt ovat valmistuneet ja seuraavina työvaiheina tehdään hallin sisustustöitä sekä taloteknisiä asennuksia (ilmanvaihto-, sähkö- ja putkitöitä sekä sprinkler- ja automaatioasennuksia). Muita töitä ovat muun muassa väliseinien rakentaminen, tasoite- ja maalaustyöt, hissiasennukset, teräsrakennetyöt, ajotunnelin pohjatyöt, ajotunnelin viemäriasennukset sekä päällystystyöt.

Alkukesän aikana alkavat myös halliin johtavien ovien asennukset ja syksyllä alkavat/aloitetaan laitoksen toimintakokeet ja järjestelmätestaukset. Työmaasta kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla.

Vierellä olevassa kuvassa näkyy jo lähes valmista pysäköintitilaa.

Muistattehan edelleen, että vaikka työmaa alkaa olemaan loppusuoralla työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

 

Autopaikan vuokraaminen

Paikoituksesta kiinnostuneiden on mahdollista tehdä ennakkovarauksia osoitteessa:  www.ptoolo.com/yhteystiedot/.

Tulemme olemaan yhteydessä ennakkovarauksen tehneisiin kevään 2018 aikana.

 

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan kesällä 2018.