Asukastiedote 25.8.2017

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Maanalaiset louhinnat ovat valmistuneet ja melulupaa tarvitsevat työt (louhinta, räjäytys- ja purkutyöt) ovat nyt päättyneet. Työmaa on siirtynyt tavanomaisen rakentamisen piiriin, mikä tarkoittaa sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Olemme jatkaneet tiivistä työtahtia tavanomaisen rakentamisenkin osalta ja tehneet rajoitetusti töitä myös viikonloppuisin. Siten pyrimme saamaan melua aiheuttavat työt vietyä loppuun mahdollisimman nopealla aikataululla ja rauhoitettua työmaalta kuuluvia ääniä. Työmaalta kuuluvat maanpäällisten töiden äänet aiheutuvat muun muassa naulapyssyn, sirkkelin, moottorisahan ja kulmahiomakoneen äänistä.

Ymmärrämme lähialueen asukkaiden huolen meluhaitasta ja pahoittelemme työmaasta aiheutuvaa häiriötä. Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme palautteet huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan lähiympäristön huomioon kovaa melua tuottavien töiden työskentelyajoissa.

Maanpäälliset työt syksyn 2017 aikana:

Työmaalla tehdään hissikuilujen ja ajotunnelin suuaukon betonirakennetöitä, joita ovat muun muassa laudoitus-, raudoitus- ja betonointityöt sekä elementtiasennukset. Hissikuilujen betoniseiniä tehdään valutyönä, mikä näkyy lähiympäristössä betoniautojen liikkumisena. Valuja tehdään keskimäärin 2 – 4 päivänä viikossa, joista suurin osa maan alla. Elementtiasennusten yhteydessä saattaa tulla hetkittäisiä muutoksia liikenteeseen.

Syksyn aikana työmaalla tehdään lisäksi maansiirtotöitä. Jatkamme ennakoivia toimenpiteitä pölynhallinnassa syksyn ja talven aikana lähialueen asukkaille, yrityksille ja ohikulkijoille aiheutuvan mahdollisen pölyhaitan minimoimiseksi. Ennakoivana toimenpiteenä pesemme mm. hallin ajoluiskaa ja työmaahan rajautuvaa Töölönkatua säännöllisesti.

Maanalaiset työt syksyn 2017 aikana:

Louhinnan eli maanalaisten kallioräjäytysten loppuvaihe eteni hyvin ja louhinnat valmistuivat noin
2 kk alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin. Maanalainen rakentaminen on nyt siirtynyt kokonaan betoniholvien eli pysäköintitasojen rakentamiseen ja niiden sisustustöihin. Betoniholvien laajuudesta johtuen työvaihe kestää noin 9 kk, jonka jälkeen tunnelissa alkavat talotekniset työt.

Betonivaluista kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla. Kuilujen valutöitä tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni. Syksyn aikana työmaalla tehdään noin 2 – 4 valua viikossa, joista suurin osa on maan alla.

Holvit tulevat kahteen tasoon ja työvaihe kestää vuoden 2018 kevääseen asti. Tämän jälkeen alkavat pysäköintilaitoksen viimeiset työvaiheet eli talotekniikan asennukset ja viimeistelevät sisustustyöt. Talotekniset asennukset sisältävät mm. ilmanvaihtokanavien asennuksia, sähkötöitä, sprinkler- ja hissiasennuksia.

 

Tule tutustumaan pysäköintilaitokseen!

Järjestämme asukas- ja sidosryhmätilaisuuden pysäköintilaitoksessa lauantaina 30.9.2017, jossa halukkaat pääsevät tutustumaan pysäköintilaitokseen jo tässä vaiheessa ennen pysäköintilaitoksen valmistumista. Paikalla on hankkeen ympärillä työskentelevää henkilöstöämme ja voitte kysyä muun muassa rakentamisen etenemisestä ja asukkaille vuokrattavista pysäköintipaikoista. Tapahtumassa on ohjelmaa myös perheen pienimmille.

Kulku pysäköintilaitokseen on järjestetty bussikuljetuksin, joten tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja rajattu henkilömäärä sisäänpääsyyn. Lähetämme erillisen kutsun tarkempine aikatauluineen ja ohjelmineen syyskuun alussa mm. Töölön kaupunginosat Ry:n Facebook-sivun, hankkeen verkkosivujen (www.yit.fi/töölö) ja sähköpostitiedotuslistan kautta. Voit ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle lähettämällä yhteystietosi osoitteeseen: toolo.tyomaa@yit.fi, jolloin saat myös kutsun tapahtumaan suoraan sähköpostiisi.

 

Liikkuminen työmaan läheisyydessä:

Muistattehan edelleen, että vaikka louhinnat ovat työmaalla päättyneet työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi. Koulujen alun jälkeen muistutattehan myös omia koululaisianne, että työmaan läheisyydessä ei ole turvallista leikkiä ja työmaa-aitojen päälle ei saa kiivetä. Työmaa-aitojen sisäpuolella on useita paikkoja, missä saattaa olla sähköistettyjä työkoneita ja vaaranpaikkoja esimerkiksi putoamiselle.

 

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta
p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan myös sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marras-joulukuussa 2017.

 

YIT Rakennus Oy

Panuntie 11, PL 36,
00621 Helsinki
Puhelin 020 433 111