Asukastiedote 3.9.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Työmaalla alkusyksyn aikana tehtävät työvaiheet valmistelevat pysäköintihallin valmistumista loppuvuonna 2018. Työt kuuluvat tavanomaiseen rakentamiseen, mikä tarkoittaa muun muassa maanalaisia ja maanpäällisiä rakennustöitä. Tiivis työtahti jatkuu, mutta töitä tehdään enää vain satunnaisesti viikonloppuisin ja silloinkin pääsääntöisesti lauantaisin. Pyrimme edelleen välttämään suurinta melua aiheuttavien työvaiheiden tekemistä viikonlopun aikana.

Tiiviistä työtahdista johtuen työmaa valmistuu useita kuukausia suunniteltua aikaisemmin ja pysäköintilaitos valmistuu ja on avattavissa käyttöön tulevan talven 2018 aikana.

Muistattehan edelleenkin, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen julkisivut ovat pääosin valmiit pieniä viimeistelytöitä lukuun ottamatta. Kuilujen ympäristön kivetykset ja ajoluiskan reunamuurin graniittiverhoilutyöt jatkuvat lokakuulle saakka.

Pysäköintilaitoksen opastepylonin asennus ja puistotyöt ovat alkaneet elokuun aikana, mistä aiheutuu vielä jonkin verran haittaa ja melua ympäristölle. Samaan aikaan aloitetaan työmaan vaiheittainen purkaminen.

Syksyllä alkavat pysäköintilaitoksen varusteiden ja järjestelmien (puomit, ajoratamaalaukset, opasteet) asentaminen ja testaus.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Pysäköintihallissa tehdään taloteknisiä asennuksia ja testauksia sekä viimeistely- ja siivoustöitä. Syksyllä aloitetaan myös pysäköintilaitoksen toimintakokeet, jotka kestävät hallin valmistumiseen saakka (arvio marraskuu 2018).

Helenin kaukolämmön saneeraustyöt

Helenin Töölönkadulla tekemät kaukolämpö- ja sähköliittymät valmistuivat heinäkuussa ja muun muassa pysäköintilaitoksen sähköjärjestelmä on siten voitu ottaa käyttöön.

Loppukesän ja alkusyksyn aikana on tulossa vielä muutamia kaivantotöitä teleoperaattorien ja viemäriverkoston vuoksi ja jotka saattavat aiheuttaa pieniä tilapäisiä liikennejärjestelyjä. Töölönkadun kaivuutöitä suorittavat itsenäiset urakoitsijat, jotka yhteensovittavat omat työvaiheensa pysäköintilaitoksen työmaan kanssa. Työmaat toimivat kuitenkin omina erillisinä työmaina noudattaen työmaiden ilmoittamia työaikoja.

Autopaikan vuokraaminen

Pysäköintilaitos avataan sopimuspysäköintiä varten marraskuussa 2018 ja autopaikkojen vuokraus on aloitettu.  Voit tutustua sopimuspysäköinnin hinnastoon osoitteessa https://www.ptoolo.fi/ ja jossa voit tehdä vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen pystyt tekemään myös sähköpostitse tai puhelimitse ottamalla yhteyttä pysäköinnin vuokraustiimiin.

Pysäköinnin ja vuokrauksen yhteystiedot: sähköposti info@ptoolo.fi tai
puhelimitse +358 335 79332 (arkipäivisin klo 9-17).

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi.  Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta
p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse sekä päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan loppusyksystä 2018.

Työmaa toivottaa hyvä alkanutta syyskuuta!

 

YIT Rakennus Oy
Panuntie 11, PL 36,
00621 Helsinki
Puhelin 020 433 111
www.yit.fi