Asukastiedote 30.4.2018

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,
Työmaa siirtyy vähitellen työvaiheisiin, joissa valmistaudutaan työmaan valmistumiseen syksyllä 2018. Työt kuuluvat tavanomaiseen rakentamiseen, joka tarkoittaa muun muassa maanalaisia ja maanpäällisiä rakennustöitä.

Tiivis työtahti jatkuu myös viikonloppuisin, mutta pyrimme edelleenkin välttämään suurinta melua aiheuttavia töitä viikonlopun aikana. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin.

Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme ne huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Varmuudella uskallamme jo sanoa, että työmaa valmistuu etuajassa ja että tulevan syksyn jälkeen työmaa on poistunut ja pysäköintilaitos käytössä.

Muistattehan edelleenkin, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Maanpäälliset työt alkuvuonna 2018:

Hissikuilujen julkisivuasennukset ja niiden vierustyöt on aloitettu ja valmistuvat kesän aikana. Puistoalueen entisöintityöt alkavat loppukesästä. Hotellien välisen C-hissikuilun portaiden työt jatkuvat vielä kesän yli.

Pysäköintilaitoksen ajotunnelin isoimmat seinien ja holvien betoni- ja eristystyöt ovat jo valmistuneet. Touko- kesäkuun aikana aloitetaan ajotunnelin suuaukon pohjalaatan työt, jotka sisältävät vielä muutaman isomman betonivalun. Työmaalta kantautuvia äänilähteitä ovat betoniautojen ja -pumppujen aiheuttama ääni sekä timpuritöistä aiheutuvat äänet.

Maanalaiset työt alkuvuonna 2018:

Töölönkadun Pysäköintilaitos on maanalainen kallioon louhittava yli 800–paikkainen pysäköintilaitos. Laitos valmistuu Mannerheimintien, Kivelänkadun, Töölönkadun ja Dunckerinkadun rajaamalle alueelle syksyllä 2018.

Pysäköintihallin sisustus- ja täydennys-työt jatkuvat väliseinien ja -ovien rakentamisella, hissiasennuksilla, teräs-rakennetöillä sekä päällystystöillä. Myös talotekniset asennukset jatkuvat loppukevään ja kesän aikana ja tavoitteena on päästä aloittamaan toimintakoevaihe sekä järjestelmä-testaukset heti syksyn alussa.

Kuva vieressä: Pysäköintilaitoksen päällystystöitä

 

 

 

 

 

 

 

 

Helenin kaukolämmön saneeraustyöt alkavat

Helen tekee toukokuusta 2018 alkaen Töölönkadulla kaukolämpöputkien saneerauk-sia, joista aiheutuu tilapäisiä liikennemuutoksia Töölönkadulle Tykistön- ja Kivelänkadun välille. Töölönkadun puoleisia työmaa-aitoja on siirretty kaukolämpötöiden alkaessa. Työt alkavat vapun jälkeen ja kestävät noin 2kk. Helenin ja Töölönkadun pysäköintilaitoksen työt ja eri työvaiheet ovat yhteensovitettu ja aikataulutettu keskenään. Työmaat toimivat kuitenkin omina erillisinä työmaina noudattaen työmaiden ilmoittamia työaikoja.

Tulevista kaukolämpöputkien saneeraustöistä tiedotetaan asukkaille tarkemmin Helenin toimesta.

Autopaikan vuokraaminen

Pysäköintilaitos avataan sopimuspysäköintiä varten marraskuussa 2018 ja auto-paikkojen vuokraus on aloitettu. P-Töölön vuokraustiimi tulee olemaan yhteydessä ennakkovarauksen tehneisiin kevään 2018 aikana.

Voit tutustua sopimuspysäköinnin hinnastoon osoitteessa https://www.ptoolo.fi/ ja jossa voit tehdä myös vuokrasopimuksen. Vuokrasopimuksen pystyt tekemään myös sähköpostitse tai puhelimitse ottamalla yhteyttä pysäköinnin vuokraustiimiin.

Pysäköinnin ja vuokrauksen yhteystiedot:
sähköposti info@toolonkadunpysakointilaitos.com tai puhelimitse +358 335 79332 (arkipäivisin klo 9-17).
Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?

Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan kesällä 2018.