Asukastiedote 30.9.2016

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt jatkuvat pysäköintihallin sekä hissikuilujen eli A-, B- ja C-kuilujen louhintatöillä.

Duncerinkadulla sijaitsevan B-hissikuilun louhintatyöt ovat alkaneet syyskuun lopulla. Halliosan louhintatyöt jatkuvat lokakuun aikana 1-hallista pohjoishalliin Töölönkadun suunnasta Mannerheimintielle päin. Halli 3:n louhinnat alkavat lokakuun aikana.

Hotellien välissä olevien hissikuilujen maanpäällinen poraustyö siirtyy lokakuun aikana A-kuilusta C-kuiluun.

Syyskuusta alkaen työmaalla on tehty 3-vuorotyötä sunnuntaista klo 22:00 perjantaihin klo 22:00 välisellä ajalla. Myös viikonloppuisin tehdään töitä, tällä hetkellä tunnelin lujitusta. Ilta-, yö- ja viikonlopputyöt tehdään kaikki maan alla tunnelissa ja niistä ei aiheudu meluhaittaa lähiympäristölle.

 

Kulkureitit
Kuorma-autot ovat ajaneet syksyn ajan vaihtoehtoisia reittejä Töölöntorilla tehtävien kaukolämpötöiden vuoksi. Kivenajossa käytettävien kuorma-autojen kulkureitit vaihtelevat päiväkohtaisesti. Vakiintuneemmat kulkureitit palautuvat ennalleen kaukolämpötöiden valmistuttua, jolloin raskas ajoneuvoliikenne muun muassa Töölönkadulla sijaitsevan koulun ohi vähenee.

Hotellien välinen jalankulku Töölönkadulta Mannerheimintielle on edelleen suljettuna hissikuilujen louhinnan vuoksi.

Tykistönkadun ja Töölönkadun risteysalueen ajoneuvoliikenne on palautettu osittain entiselleen. Risteysalueella tehdään myös jalankulkua helpottavia liikennejärjestelyjä ja palautettu pysäköintialueita asukkaiden käyttöön.

Muistathan, että työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuutesi varmistamiseksi.

Työ-ajat melua aiheuttavien työvaiheiden aikana
Työvaiheet ovat ajoitettu siten, että räjäytyksiä suoritetaan pääsääntöisesti klo 11.00 – 14.00 sekä 19.00 – 21.00 välisillä ajoilla. Joudumme tekemään tuotannollisista syistä toisinaan myös aamu- ja iltaräjäytyksiä, mutta pyrimme välttämään mahdollisuuksien mukaan varhaista ja myöhäistä ajankohtaa. Louhintaan kuuluvia räjäytyksiä tehdään meluluvan sallimin rajoituksin maanantaista
perjantaihin klo 07:00 – 22:00 välisellä ajalla.

kuva4Kehitämme jatkuvasti lisätoimenpiteitä työmaan aiheuttaman meluhaitan minimoimiseksi. Olemme muun muassa vahvistaneet tunnelin poistoilmapuhaltimen äänieristystä. Kesän ja syksyn aikana ilmenneen pölyhaitan minimoimiseksi olemme aloittaneet kivilouhetta kuljettavien autojen kastelun jo tunnelin sisäpuolella.

Olemme tuoneet myös lisäkalustona toisen porajumbon työmaalle, jotta eniten meluhaittaa aiheuttavat louhinnat etenisivät sujuvasti ja saisimme suoritettua työvaiheen loppuun viimeistään loppukeväästä 2017.

Haluatko tiedon räjäytyksistä etukäteen?
buttonit_rajaytyspalveluOlemme avanneet räjäytysilmoituspalvelun, jossa saat tekstiviestitse tai sähköpostitse ilmoituksen noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Voit ilmoittautua räjäytysilmoituspalveluun hankkeen verkkosivujen kautta yit.fi/töölö tai lähettämällä sähköpostin osoitteeseen toolo.tyomaa@yit.fi. Palvelu on maksuton ja voit poistua palvelusta haluamanasi ajankohtana.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?
Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Sivustolta www.yit.fi/töölö löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) räjäytystöihin liittyen, joista toivomme olevan apua asioiden selkeyttämisessä. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan marraskuun lopussa 2016.

Terveisin,
YIT Töölönkadun Pysäköintilaitoksen työmaa