Asukastiedote 4.12.

Arvoisa asukas ja lähialueella työskentelevä,
Louhintojen päättyessä työmaa jatkuu tavanomaisella rakentamisella, mikä pitää sisällään sekä maanalaisia että maanpäällisiä rakennustöitä. Tunnelissa ei tehdä enää yötöitä, mutta olemme
muutoin jatkaneet tiivistä työtahtia myös viikonloppuisin. Pääsääntöisesti viikonlopputöitä tehdään lauantaisin ja vain tarvittaessa sunnuntaisin, jolloin työt ajoitetaan 08.00 – 15.30 väliselle ajalle. Viikonlopputöillä pyrimme saamaan melua aiheuttavat työt valmiiksi mahdollisimman nopealla aikataululla. Työmaalta kuuluvat työäänet aiheutuvat muun muassa betonipumpun, naulapyssyn, sirkkelin ja kulmahiomakoneen äänistä.

Ymmärrämme lähialueen asukkaiden huolen meluhaitoista ja pahoittelemme häiriötä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan lähiympäristön huomioon kovaa melua tuottavien töiden
työskentelyajoissa. Kiitämme saadusta palautteesta ja otamme palautteet huomioon käydessämme työskentelyaikoja läpi jokapäiväisissä kokouksissamme. Olemme mm. siirtäneet yksittäisiä
maanpäällisiä valuja alkamaan klo 08:00 jälkeen ja muuttaneet työmaan valaistusta.

Maanpäälliset työt loppuvuonna 2017:
Hissikuilujen räystäs- ja vesikattotyöt ovat alkaneet. Kuilujen päälle on rakennettu väliaikaiset sääsuojat eli sadetta pitävät teltat kosteudenhallinnan vuoksi. Hissikuilujen julkisivutyöt käynnistyvät keväällä 2018.

Ajotunnelin suuaukon betonityöt ovat vauhdissa ja ne saadaan lopullisesti valmiiksi kevään 2018 aikana.

Kuva: Duncerinkadun puoleinen hissikuilu

Maanalaiset työt loppuvuonna 2017:
Maanalainen rakentaminen jatkuu pysäköintitasojen eli holvien rakentamisella ja niiden sisustustöillä aikataulun mukaisesti. Yli puolet holveista on valettu ja niissä päästään aloittamaan jo lopulliset sisustustyöt joita ovat mm. väliseinien rakentamiset, teräsrakenteiden asentamiset ja maalaukset.

Myös teknisten tilojen työt etenevät hyvää vauhtia ja talotekniikkaa on jo paikoitellen asennettu. Betonivaluista kantautuva ääni on pääosin maan alla ja tunnelin suuaukolla. Kuilujen valutöitä
tehdään myös maan päällä ja töistä aiheutuvat äänet ovat pääosin betoniautosta ja -pumpusta sekä betonimassan sauvatäryttimestä kuuluva ääni. Syksyn aikana työmaalla tehdään noin 2 – 4 valua viikossa, joista suurin osa on maan alla.Muistattehan edelleen, että vaikka louhinnat ovat työmaalla päättyneet työmaan läpikulku on ehdottomasti kielletty oman turvallisuuden varmistamiseksi.

Pyhien työskentelyajat
Itsenäisyyspäivänä 6.12. ja joulun välipäivät 27.- 31.12. työmaa on pääosin kiinni. Tunnelissa sisällä tehdään töitä, mutta niistä ei aiheudu lähiympäristöön häiriöitä. Ajankohtina, jolloin työnjohto ei ole paikalla, työmaa on vartioitu. Työt jatkuvat 2.1.2018 alkaen samalla tahdilla, kuten loppuvuonnakin.

Askarruttaako jokin, haluatko enemmän tietoa?
Vastaamme mielellämme mahdollisiin mieltäsi askarruttaviin asioihin rakentamiseen liittyen. Voit myös lähettää palautetta ja kysymyksiä joko sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan sähköpostitse: toolo.tyomaa@yit.fi. Voit myös ilmoittautua hankkeen sähköpostitse lähetettävälle tiedotuslistalle jättämällä yhteystietosi joko suoraan em. sähköpostiin tai palautelomakkeen kautta.

Kiireellisissä tapauksissa voit ottaa yhteyttä työmaahan myös päivystyspuhelimen kautta p. 050 539 3794.

Tämä tiedote jaetaan sähköpostitse, päivitetään hankkeen verkkosivuille ja viedään tulostettuna lähikaupan ilmoitustaululle. Seuraava postitse toimitettava tiedote kotitalouksiin jaetaan helmimaaliskuussa 2018.

Kuva: Pysäköintitason valutyöt